Mindenmás

Ellepték a patkányok Hódmezővásárhelyt: a játszótéren szaladgálnak, de a lépcsőházakba is bemennek (videóval)

Tarthatatlan a helyzet Hódmezővásárhelyen, a várost ellepték a patkányok. A játszótéren szaladgálnak, a lépcsőházakba is bemennek, a gyerekek félnek. A beszámolók szerint a vásárhelyiek számtalanszor jelezték az önkormányzat felé a tarthatatlan állapotokat, mégsem történt semmi.

A Szabadság téri játszótéren a rágcsálók egész kolóniája telepedett meg, a családok által látogatott játszóparkban szabályos lakórendszert építettek ki maguknak. A Promenád24 egyik olvasója, Ferenc videót is küldött a lapnak arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Szabadság téren, mely tele van hatalmas gödrökkel, patkányjáratokkal. 

„Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!” – mondta a férfi a felvételen:

A környéken élők a közegészségügyi veszélyek miatt aggódnak. Nemcsak a játszótéren tűnnek fel ugyanis a számos fertőzést terjesztő szőrös állatok, de több lakó is arról számolt be, hogy rendszeresen bejárnak a környező lépcsőházakba is. A gyerekek rettegnek, az ott élők undorodnak – idézi a lap.

FRISSÍTVE: INTÉZKEDIK AZ ÖNKORMÁNYZAT

„Az enyhe tél és a jelen időjárási körülmények különösen kedvezőek a rágcsálók és más kártevők elszaporodásának, ez minden településen igaz, Hódmezővásárhely sem kivétel. A rágcsálóirtás és védekezés minden esetben az ingatlantulajdonosok feladata, a járványveszély elleni védekezés felelőse a járási hivatal, emellett a csatornákban az Alföldvíz, a közterületeken pedig az önkormányzat is gondoskodik a csatornákból vagy épületekből elszaporodó állatok irtásáról. A jelen helyzetben minden érintett együttműködésében lépünk fel. A Szabadság téren a társasházak tulajdonosai a közös képviselőkön keresztül felelősek a patkánymentesítésért – mindösszesen két ingatlanban látja el ezt a feladatot az önkormányzati ingatlankezelő vállalat, most ismét kértük a sürgős beavatkozásukat” – közölte a lap megkeresésére a városházi sajtószolgálat. Hozzátették, a közterületekre leszerződött rágcsálóirtó partnerük most azonnali intézkedéseket tett, a házak mellett csapdákat, irtószert helyezett ki. Emellett soron kívüli lomtalanítást ígérnek az érintett épületekben, arra kérik a lakókat, takarítsák ki a közös helyiségeket, pincéket, s lakossági fórumot is szervez a város a héten a Szabadság térre az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb