Mindenmás

Ilyen, amikor egy tűzoltó szíve lángra gyúl: mesébe illő szerelmi történet ért révbe a szomszéd vármegyénkben

Mesébe illő történetet osztott meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán a szomszédos vármegyéből. Szeghalmi bajtársuk idén áprilisban összekötötte életét gimnáziumi szerelmével, akivel már az első perctől kezdve tudták, kapcsolatuk, nem egy múló szeszély, örökre szól.

Szabó Petra és Szebenyi István még 2015-ben, egy középiskolai beiratkozás során ismerkedtek meg, amelyből hamar barátság szövődött. Már a kapcsolatuk kezdeti időszakában megfogadták, hogy majd a közös szalagavatón, ha törik, ha szakad, együtt keringőznek. Természetesen, amikor eljött az idő, pontosan így is történt. Közös életükben az első nagy fordulópont 2022 augusztusában érkezett el, amikor István megkérte Petra kezét, majd a második 2023. április 14-én, amikor örök hűséget fogadtak egymásnak.

Mint a Katasztrófavédelem írta, István korábbi szakmáját tekintve gyakorló ápoló, de 2021-től, a kiképzést követően már a szeghalmi hivatásos tűzoltók csapatát erősíti beosztott tűzoltóként. Szebenyi István tűzoltó őrmester életében meghatározó tényező a segíteni akarás, az alázat és a kihívásokkal teli élet. “Petra, szerintünk nem kell izgulnod! Egy tűzoltó mellett biztonságban leszel!” – zárták gratuláló soraikat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai.

Forrás és fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság FB/KajóFotó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb