Sport

Óriási büszkeség: Szeged rendezheti a 2027-es kvalifikációs gyorsasági és para kajak-kenu világbajnokságot

Hatalmas öröm, ma eldőlt: Szeged rendezheti a 2028-as Los Angeles-i olimpiát megelőző 2027-es, kvalifikációs gyorsasági és para kajak-kenu világbajnokságot. Mint megírtuk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a sportág egyik szentélyének tartott Maty-éri pályán szeretné megrendezni a 2028-as Los Angeles-i olimpiát megelőző 2027-es, kvalifikációs gyorsasági és para vb-t. A magyarok mellett a bolgárok (Plovdiv) és a csehek (Racice) kandidáltak a fontos eseményre. A jó hírt Thomas Konietzko, a nemzetközi szövetség, az ICF elnöke hirdette ki szombaton kora délután.

FONTOS SIKERT ÉRTÜNK EL

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült, és egy újabb rangos versenyt hozhatunk Szegedre” – idézte a szövetség közleménye Szakács Bálintot, az MKKSZ ügyvezető igazgatóját. “Sokat dolgoztunk a pályázaton, hiszen fontosnak érezzük, hogy a Los Angeles-i olimpia előtt sportolóink hazai pályán telt ház előtt szerezzék meg a kvótákat. Versenyrendezési szempontból is fontos siker ez, hiszen legutóbb 2019-ben volt kvalifikációs vb Szegeden – ami személy szerint nekem az első versenyem volt a szövetség tagjaként és nagy hatással volt – és szeretnénk most is egy legalább ugyanolyan jó eseményt szervezni.”

ARRÓL IS DÖNTÖTTEK, HOGY 2025-BEN ISMÉT SZEGEDEN LESZ VILÁGKUPAVERSENY

Szakács Bálint hozzátette, az elmúlt 25 évben nagyon komoly tapasztalatot szereztek versenyrendezés terén, szinte minden évben valamilyen nemzetközi eseménynek adnak otthont. Az eseményen több más jövőbeli verseny helyszínéről is döntöttek, így 2025-ben ismét lesz világkupaverseny Szegeden.

SZEGED ÖTÖDSZÖR LESZ HÁZIGAZDA

Szeged, amely a csehországi Racicével és a bulgáriai Plovdivval versenyezett a rendezés jogáért, korábban 2011-ben és 2019-ben már otthont adott kvalifikációs vb-nek, összességében pedig ötödször lesz házigazda (1998, 2006, 2011, 2019, 2027).

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb