Mindenmás

A szegedi Novák Katalin köztársasági elnök fogadta, majd kísérte Ferenc pápát Magyarországon. Mutatjuk a legnépszerűbb posztokat

 “Legyünk nyitottak és befogadóak egymás felé, hogy segítsük Magyarországot a testvériség és a béke útján növekedni!” – mondta Ferenc pápa. Kiss Ádám népszerű humorista viccelődött Ferenc pápa látogatásával, majd felháborodott, hogy ezért megtámadták a hívők. Karácsony Gergely is találkozott Őszentségével, de egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök lett a legnépszerűbb a magyarországi látogatás alatt. Mutatjuk azokat a híreket, amelyek a legnagyobbat mentek a közösségi médiában.

Kiss Ádám nagyot ment a TikTok-on, ahol a “Jónak lenni jó” idézetre úgy reagált, hogy szerinte ezt a pápa SMS-ben is elküldhette volna, legalább nem kellett volna lezárni az egész országot. Ádám természetesen túlzott, hiszen humorista: nem volt ízléstelen, ennek ellenére a hívőknél kiverte a biztosítékot, kapott is egy kis negatív vélemény cunamit az oldalára.

https://www.tiktok.com/@kissadamofficial/video/7227091045710859546

Elképesztő sokan olvastátok azt a cikkünket is, ami a szegedi papról szólt: egy saját elhatározásából a hajléktalanok között élő, lábát cukorbetegsége miatt elvesztő szegedi pappal találkozott a katolikus egyházfő, aki a könnyek között megejtett találkozón még kezet is csókolt Mihály atyának. A megható pillanatról videó is készült, nézd meg ebben a cikkünkben:

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, gyermekeivel és unokáival együtt fogadta a katolikus egyházfőt. Az itt készült képhez csak annyit írt: “A család az család”. Természetesen pro és kontra vélemények azonnal megjelentek a sajtóban, és a közösségi médiaplatformok is felrobbantak.

Ennél nagyobbat a videó ment, amelynek kezdőképén Orbán Viktor miniszterelnök unokája látható, a videóban pedig az, ahogyan Ferenc pápa fogadja az Orbán család tagjait: ITT NÉZHETED MEG A VIDEÓT!

Ferenc pápa Karácsony Gergelyt és családját is meglátogatta. „Óriási megtiszteltetés, hogy ma a családommal találkozhattam a Szentatyával és átadhattam neki a budapestiek ajándékát, egy 19. századi fotót a város büszkeségéről, a Lánchídról”  írta Karácsony Gergely.

Ferenc pápa háromnapos magyarországi apostoli útjának csúcspontja volt a ma fél tízkor kezdődött szentmise és Regina Caeli – Mennyek Királynője – imádság a Kossuth téren. Az egyházfő negyed tízkor érkezett meg a Kossuth Lajos térre, ahol a nyitott oldalú pápamobillal vitték az emberek közé. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán is tartott beszédet. Egyértelműen ez a beszéd volt a háromnapos látogatás csúcspontja.

Ferenc pápa, a szegedi születésű Novák Katalin köztársasági elnökkel készített szeleit is, amely poszt szó szerint felrobbantotta Katalin közösségi oldalát: több. mint 20 ezer lájkot kapott, ezzel az elmúlt napok legnépszerűbb posztja címet nyerte el.

Ezután Ferenc pápa fél hat körül érkezett a Ferihegyi repülőtérre, ahol Novák Katalin fogadta, együtt sétáltak végig a vörös szőnyegen, végül hosszas búcsúzás után a gép túloldalán emelhették a szentatyát a gépbe. Novák Katalin a beszámolók szerint, egy saját készítésű sós kiflivel lepte meg Ferenc pápát, majd Őszentsége elhagyta Magyarországot.

A katolikus egyház feje budapesti látogatásával tette meg 41. külföldi látogatását. Az operatív törzs köszönetet mondott a szentatya személyi védelmét ellátóknak, a rendvédelmi szerveknek, az egyházi és állami közreműködőknek és szervezőknek, valamint az önkénteseknek, a zarándokoknak és a látogatóknak, hogy hozzájárultak Ferenc pápa apostoli útjának sikeréhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb