Közélet

A szegedi születésű Novák Katalin meghívást kapott III. Károly koronázására a Westminsteri apátságba

Szegedi részvevője is lesz III. Károly koronázásának a Westminsteri apátságban. Városunk szülöttét, Novák Katalint is meghívták az ünnepségre, Londonba, jelentette be a köztársasági elnök közösségi oldalán.

“Elfogadva őfelsége III. Károly király és Kamilla királyné meghívását, pénteken Londonba utazom, hogy részt vegyek a királyi pár koronázásán a Westminsteri apátságban” – írta posztjában Novák Katalin. Hozzátette, ezúton is szeretné kifejezni a királyi pár iránti nagyrabecsülését, és tovább erősíteni Magyarország és az Egyesült Királyság közötti szövetségi kapcsolatot.

Május 6-án délelőtt 11 órakor kezdődik a koronázási ceremónia a Westminsteri apátságban. Az ünnepséget követően a királyi pár, illetve családtagjaik a Parliament utcán és a The Mall úton át fognak visszajutni a Buckingham-palotába. III. Károly Szent Eduárd székén foglal majd helyet, és a jobb kezében tartja az uralkodói jogart, amit 1661-ben készítettek, majd 1910-ben egészítették ki a világ legnagyobb gyémántjának tartott, 530 karátos Cullinan I, más néven Afrika nagy csillaga gyémánttal. A bal kezébe pedig egy galambbal díszített jogar kerül, írta meg az Index.

Novák Katalin szeptemberben ott volt II. Erzsébet királynő temetésén is Londonban, ahova férje, Veres István is elkísérte.

Forrás és fotó: Novák Katalin Facebook oldala/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb