Közélet

Új trafiboxok állnak idén szolgálatba: mutatjuk, hol számíthatunk majd Szeged környékén a trükkös sebességmérőre

Összesen 48 darab új Trafibox áll szolgálatba idén, ennek értelmében már közel száz helyen működik majd a trükkös sebességmérő, írta meg a Kecskemét365.hu. A portál információi szerint vármegyénkben is számíthatunk az új Trafibox megjelenésére, a vezess.hu listája szerint Hódmezővásárhelyen, a Jókai utca 48. számhoz telepítik a szerkezetet.

A TRAFIBOXOKBA IDEIGLENESEN KERÜLNEK A SEBESSÉGMÉRŐK

Mint a Kecskemét365.hu írta, 2016 áprilisa óta üzemeltet a rendőrség 365 darab fix sebességmérőt országszerte, amelyek 160 mobil készülékkel kiegészülve alkotják az autósok által jól ismert VÉDA-rendszert. Ebből a 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxból raknak be egyre többet a rendőrök ezekbe a Trafiboxokba az ő megfogalmazásukat használva ideiglenesen.

TRÜKKÖS SEBESSÉGMÉRŐK, A LÉNYEG, HOGY NEM LEHET TUDNI, HOGY MÉRNEK – E

A Trafibox névre keresztelt, nagyjából kétméter magas szerkezet lényegében egy doboz, amelyben vagy van traffipax vagy nincs. A lényeg pont ez: a trafiboxokat látják az autósok, azt viszont nem tudják – mert nem látszik –, hogy abban a konkrét dobozban éppen van-e sebességmérő. Ilyenkor előfordulhat, hogy egy teljesen üres doboz mellett lassítanak az autósok, a rendőrség célja pedig pontosan ez, lassítani a járműforgalmat és biztonságosabbá tenni az adott útszakaszt. Mint ahogy a rendőrség korábban közölte, a vidéki városokban 3–4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax. 

Az új Trafiboxok 2023 végéig kerülnek telepítésre. Vármegyénkben a hódmezővásárhelyi Jókai utca 48. számnál találkozhatunk majd a trükkös sebességmérővel. A teljes lista ITT tekinthető meg.

Forrás: kecskemet365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb