Közélet

Repül a bünti, ha nem bírsz magaddal: meghosszabbították a Szeged környéki rendőri ellenőrzéseket

“Mostanában folyton igazoltatnak Szegeden” – írt ránk Zoli nevű olvasónk a hosszú hétvégén, az üzenetnek pedig hivatalos vonatkozása is van: Polyák Zsolt dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2023. március 1-jén éjféltől, melyet a mai naptól további két hónappal, 2023. június 30., 24 óráig hosszabbítottak meg.

“A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a, valamint a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (XI. 22.) BM rendelet 26.§-a alapján 2023. március 1-jén 0 órától a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területére fokozott ellenőrzést rendelt el, melyet további két hónappal, 2023. június 30-án 24 óráig meghosszabbított”

– írta a rendőrség hivatalos közleménye, amely arról is beszámolt, hogy mire fókuszálnak az akció során. Az ellenőrzés célja közlekedésbiztonsági helyzet javítása, különös tekintettel

  • a főbb baleseti okok visszaszorítása,
  • a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatos szabályok betartatása,
  • az ittas vezetők kiszűrése,
  • továbbá az ország területétre jogellenesen bejutni szándékozók elleni fellépés, az embercsempész tevékenység felderítése és a közrend, közbiztonság fenntartása.

MÉG EGY RENDŐRSÉGI HÍR, KEDD DÉLUTÁNRA: 48 ÚJ TRAFIBOX ÁLL SZOLGÁLATBA

Úgy fest, ez egy ilyen délután: nemrég arról számoltunk be, hogy összesen 48 darab új Trafibox áll szolgálatba idén, ennek értelmében már közel száz helyen működik majd a trükkös sebességmérő, írta meg a Kecskemét365.hu.

A portál információi szerint vármegyénkben is számíthatunk az új Trafibox megjelenésére, a vezess.hu listája szerint Hódmezővásárhelyen, a Jókai utca 48. számhoz telepítik a szerkezetet. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb