Sport

Győzelem! Az utolsó másodpercekben szerzett góllal nyert a Zue.hu Szegedi VE a Kaposvár ellen

Győzelem! Hatalmas csatában, Lakatos Soma utolsó másodpercben szerzett góljával 9-8-ra diadalmaskodott a férfi vízilabda ob I alsóházi rájátszásában a Zue.hu Szegedi VE a Kaposvár otthonában: 8:2-re megnyerték a párharcot, így a 9. helyért folytatják a küzdelmet. Egyelőre ellenfélre várnak a szegedi vízilabdások, de előreláthatólag az UVSE, vagy a Pécs lesz a riválisuk, tudatta a klub.

Jól kezdték a meccset a szegediek, Kürti Dominik révén szerezték meg a vezetést, amire az első negyedben jött a kaposvári válasz, így 1-1-el zárult az első nyolc perc. Kovács Kristóf remekelt a kapuban, bravúrt bravúrra halmozott, ennek köszönhetően a félidőben 3-2-re vezettek a szegediek.

AZ UTOLSÓ NYOLC MÁSODPERC DÖNTÖTT

A harmadik felvonásban jött egy hullámvölgy, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, így egyenlítettek. Izgalmasan alakult az utolsó negyed. Mindkét csapat győzelemre hajtott. A Kaposvár átvette a vezetést, azonban a Szeged nem tört meg, egyenlítettek a srácok, majd Leinweber Olivér révén ismét mi vezettünk. Az utolsó perc nem mindennapi izgalmakat tartogatott. Egy előnyt kihasználtak a Somogy vármegyeiek, azonban a Szeged gyorsan időt kért. Ekkor nem egész nyolc másodperc volt hátra a meccsből. A mieink gyorsan megjátszották a labdát, ami Lakatos Soma kezébe került. A Szeged utánpótlás-válogatott játékosa eleresztett egy iszonyatos bombát, ami a hosszú alsó sarokban landolt. Soma magasba emelte a kezét, Bóbis Botond adott egy puszit a homlokára, majd méltán ünnepelhetett a Szeged, hiszen megnyerték a párharcot.

ÖSSZEGZÉS

Kaposvár–Zue.hu Szegedi VE 8–9 (1–1, 1–2, 2–1, 4–5)
Férfi vízilabda OB I., a 9–12. helyért, 2. mérkőzés. Kaposvár, Csík Ferenc uszoda. Vezette: Kollár, Csizmadia.
Kaposvár: Csoma – Kakstedter 2, Petrvoszki 1, Berta, Juhász-Szelei 1, Takács, Horváth Á. 1. Csere: Szilágyi (kapus), Langiewicz 1, Pellei F. 2, Palatinus, Klinger, Aranyi A. Vezetőedző: Surányi László. Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Bóbis 2, Lakatos 1, Baj 1, Horváth Zs., Kürti 2, Boros 1. Csere: Sánta, Kardos, Tóth Gy. 1, Leinweber 1, Vékony, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/0.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.

Forrás: szve.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb