Közélet

Nagy beruházás készül a szomszédban: tovább bővül a kecskeméti Mercedes-gyár – akkumulátorbeszerelő-üzemet építenek

Új beszerelőüzem létesül a kecskeméti Mercedes-Benz gyár területén: a jövőbeni Mercedes EQ-modellek gyártásához szükséges nagyfeszültségű akkumulátorok számára – írta meg a Kecskemét365.hu.

A vállalat tavaly júliusi bejelentése értelmében a Mercedes-Benz több mint 1 milliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeni feladatokra, aminek része a meglévő gyár új épületekkel történő bővítése a karosszéria-, illetve összeszerelő-gyártósor számára. A vállalat “Electric Only” stratégiája szerint a közeljövőben érkező, új MMA platform (Mercedes Modular Architecture) modelljei, illetve a szintén hamarosan bemutatkozó MB.EA platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) egy tisztán elektromos modellje a jövőben Kecskeméten készül majd.

AZ AKKUMULÁTORMODULOK VÉGÖSSZESZERELÉSE ZAJLIK MAJD AZ ÚJ ÜZEMBEN

Az új akkumulátorbeszerelő-üzemben az új modellek érkezéséhez igazodva, az évtized közepétől a külső partnerektől készen beérkező, egy tokban összekapcsolt akkumulátorcellákból álló akkumulátormodulok végösszeszerelését végzik majd. A partnerek által beszállított kész egységeket itt látják majd el a szükséges vezérlőelektronikával és készítik fel az úgynevezett “házasításra”, azaz a Kecskeméten gyártott elektromos modellekbe való beépítésre. Az új üzemben található összeszerelő sor automatizált és manuális gyártási lépések sorozatából áll, amelyek során nem dolgoznak fel nyersanyagokat vagy vegyi anyagokat.

A LEGKORSZERŰBB ÉPÍTÉSI MEGOLDÁSOKKAL ÉPÜL AZ ÚJ ÜZEM

Az új üzem épülete, beleértve a logisztikai területeket is, a legkorszerűbb építési megoldásokat tartalmazza majd, annak érdekében, hogy megóvják a talaj és a talajvíz épségét. Ezen kívül rendkívül szigorú tűzvédelmi előírások is vonatkoznak, amely a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában működő hasonló üzemek gyakorlatából származik. A Kecskeméten létrehozandó üzemmel megegyező tevékenység ma már három kontinens üzemeiben történik, egyebek mellett a németországi Untertürkheimben (Hedelfingen és Brühl üzemrészek) illetve Kamenzben, a lengyelországi Jaworban, valamint az amerikai egyesült államokbeli Tuscaloosában. A Mercedes-Benz elektromos stratégiájának kulcsfontosságú sikertényezője az akkumulátorok helyben történő beszerelése az ott gyártott járművekbe – olvasható a közleményben.

Forrás: kecskemet365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb