Kikapcs

Juronics Tamás rendezésében hamarosan megkezdődnek a Szegedi Szabadtéri Játékok saját nagyprodukciójának, az Ezeregy éjszakának próbái

Hamarosan kezdetét veszi a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának saját nagyprodukciója, az Ezeregy éjszaka próbafolyamata. A Fesztivál ezúttal is ősbemutatóra készül, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István vadonatúj world musicaljét itt láthatják először a színházrajongók. A darab Juronics Tamás rendezésében születik meg, tudatta a teátrum szerkesztőségünkkel.

JURONICS TAMÁS FELKÉRÉSÉVEL ÉRTŐ KEZEKBE KERÜL A DARAB SZÍNPADRA ÁLLÍTÁSA

A Kossuth- és Hevesi Sándor-díjas alkotó irányításával hamarosan megkezdődnek az augusztus 11-én debütáló produkció próbái. A világhírű keleti mesegyűjtemény történetein alapuló musical hosszas műhelymunka eredményeként született meg, így különös jelentőséggel bír, hogy az alkotók tapasztalt színházi szakemberre bízzák elképzeléseik valóra váltását. Juronics Tamás zenés rendező, koreográfus felkérésével értő kezekbe került az Ezeregy éjszaka színpadra állításának feladata. A sokoldalú művész a zenész színház számos műfajának kedvelőit lenyűgözte már rendezéseivel, amelyekben mindig kiemelt szerep jut a színpadképnek, a magával ragadó látványvilágnak.

JURONICS TAMÁS KÉT PRODUKCIÓVAL IS ÉRKEZIK A SZABADTÉRIRE EZEN A NYÁRON

A rendező ráadásul két produkcióval is jelen lesz a Szegedi Szabadtéri Játékokon ezen a nyáron. Az Ezeregy éjszaka Dóm téri ősbemutatója mellett az Újszegedi Szabadtéri Színpad is helyet ad majd egy kiváló Juronics-rendezésnek: látható lesz ugyanis a Szegedi Nemzeti Színház egyik legkedveltebb idei produkciója, az Egy csók és más semmi. A zenés vígjáték osztatlan sikert aratott a kőszínházban, és az Ezeregy éjszakához hasonlóan számot tarthat több generáció, akár az egész család érdeklődésére.

A Szegedi Kortárs Balett művészeti igazgatója legutóbbi, április 28-i bemutatója, a Lear című egyedülálló Shakespeare-adaptáció után szinte azonnal munkához lát majd az Ezeregy éjszaka stábjával.

A vadonatúj world musicalt a Szegedi Szabadtérin láthatják először a színházrajongók – az augusztus 11-i premiert követően további öt alkalommal: 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és végül 20-án.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb