Kikapcs

Madarak és fák napja: szárnyas barátaink bemutatójával játékos foglalkozást tartott a legkisebbeknek az Orpheus Állatvédő Egyesület

Minden év május első felében van a Madarak és fák napja, amikor az állatvédők szárnyas barátaink jólétérére a természet szeretetére hívják fel a figyelmet. Idén az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktorainak közreműködésével ismerkedhettek meg a gyermekek a madarakkal ismeretterjesztő bemutatókon és játékos feladatokon keresztül, tudatta szerkesztőségünkkel az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy “fontos a környezettudatosságot, a természet szeretetét kisgyermekkorban a gyermekek számára felerősíteni, ezért madarak bemutatójával játékos foglalkozást tartott az állatvédők önkéntes csapata”.

A Bohócdoktorok is akcióba lendültek: míg az állatvédők a környezetvédelmi programban a madarak élőhelyét, szaporodását, védelmük fontosságát ismertették, addig a Mátrix Közhasznú Alapítványtól a piros orros Bohócdoktorok finomságokkal kínálták a gyerekeket. Az intézmények a Bohócdoktoroktól plüssfigurákat, ceruza készleteket, készségfejlesztőket, könyveket, játékokat is kaptak. Mint írták, az együttműködés révén élménygazdagabbá válik 1-1 jótékonysági megmozdulás.

Forrás és fotók: zug.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb