Közélet

Kiderült Szegeden és környékén mennyi vármegyebérlet kelt el, kijött a MÁV legfrissebb felmérése

Szombat hajnalra elkelt a kétszázezredik a MÁV-Volán-csoport új típusú bérleteiből – írta meg a Kecskemét365.hu a MÁV Zrt. felmérése alapján, szombaton. A vármegyékre bontott részletes eladási adatok alapján Csongrád-Csanád vármegye a hatodik a sorban, nálunk összesen 7275 vármegyebérlet fogyott.

A május elseje óta szinte minden helyközi vonat- és buszjáraton használható bérletek negyede országbérlet volt, a többi pedig a vármegyék között oszlott meg – a várakozásoknak megfelelően – nem egyenlő arányban: a legtöbb Pest, a legkevesebb Komárom-Esztergom vármegyében fogyott. A képzeletbeli dobogóra – Pest vármegye mellett – Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar fért fel.

Mint írták, a vármegyebérletek kétharmada teljesárú, az országbérleteknél azonban fordított az arány: ott a 90%-os kedvezménnyel megvásárolható bérletekből fogyott több, majdnem négyszer annyi, mint a teljesárú díjtermékből. A vármegyékre bontott részletes eladási adatok a táblázatban láthatók:

Hozzátették, a vármegye- és országbérletek egységesen 30-30 napra érvényesek, így a szakemberek várakozása szerint az élénk érdeklődés a jövő héten is folytatódik.

MÁJUS ELSEJE ÓTA HASZNÁLHATÓK A VÁRMEGYEBÉRLETEK

Május elsejétől egy minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával a teljes (Csongrád-Csanád) vármegyét, sőt, akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz járataival. A részletekről az alábbi cikkünkben írtunk:

Forrás: kecskemet365.hu/mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb