Közélet

Már javában tart a koronázási ceremónia, így indult Novák Katalin a Westminsteri apátságba

Szombat délelőtt 11 órakor kezdődött a koronázási ceremónia a Westminsteri apátságban. III. Károly király és Kamilla királyné koronázására a szegedi születésű Novák Katalin és férje is meghívást kapott. A köztársasági elnök ma délelőtt posztolt egy képet is kettejükről közösségi oldalán, mielőtt elindultak a grandiózus eseményre.

“Istvánnal elindultunk a westminsteri apátságba III. Károly király és Kamilla királyné koronázására. A világ minden részéről érkeztek államfők a brit fővárosba az ősi szertartásra, amelynek során szent olajjal kenik fel az új uralkodót, majd a Canterbury érsek a király és a királyné fejére helyezi a koronát” – írta Novák Katalin Facebook oldalán.

KÁROLY LETETTE A KIRÁLYI ESKÜT

Az Index tudósítása szerint a ceremónia már javában tart, III. Károly letette a királyi esküt. Mint írják,  ezután a nyilvánosság számára nem látható felkenés következik, majd a király átveszi az uralkodói koronaékszereket. Ezután a fejére helyezik Szent Eduárd koronáját, és helyet foglal a trónon, ahol trónörökösként fia, Vilmos herceg fog tisztelegni előtte.

Forrás: Novák Katalin FB/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb