Sport

Dr. Szűcs Ernő Péter: “nekünk egy sikeréhes edzői gárda kell” – új korszak kezdődik az OTP Bank-PICK Szegednél

Hétfőn hivatalosan is bejelentette az OTP Bank – PICK Szeged, hogy 2023 nyarától Kárpáti Krisztián lesz a csapat vezetőedzője, munkájában Vladan Jordovics lesz segítségére, 2024 júliusától pedig a svéd Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpáros veszi át a felnőttcsapat irányítását. A döntésről Dr. Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke számolt be részletesen.

Mint megírtuk, Kárpáti Krisztián, a PICK Kézilabda Akadémia jelenlegi szakmai vezetője, az U18-as magyar válogatott szövetségi edzője váltja Juan Carlos Pastort az OTP Bank – PICK Szeged első csapatának vezetőedzői székében 2023 júliusában.


MEGAKADT A FEJLŐDÉS, ELKÖSZÖN SZEGED JUAN CARLOS PASTORTÓL

A döntésről Dr. Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke azt mondta, hogy az előző szezon végén jól látszott, hogy változásra lesz szükség. “Nagyon hálásak vagyunk Juan Carlos Pastornak, hogy az elmúlt évtizedben magasabb szintre emelte a csapatot, de bátran mondhatom, az egész klubot. Az EHF-kupa-győzelem, a bajnoki címek és a Magyar Kupa-győzelem mindannyiunk számára fontosak, és tudjuk, hogy ezek megnyerésében elévülhetetlen érdemeket szerzett, nélküle nem tartana itt a szegedi kézilabda. Ettől függetlenül mindkét fél úgy látta, hogy nem tudunk együtt tovább fejlődni, ezért megbeszéltük, hogy elköszönünk egymástól. Mivel nem szerettünk volna kapkodni, és kényszerből egy nem kellőképpen végiggondolt és megalapozott döntést hozni a folytatást illetően, ezért azt láttuk a legjobbnak a klub szempontjából, ha ezt a szezont még a Mister irányítja végig” – emelte ki a klub elnöke, aki azt is hozzátette, hogy Szegedre nem olyan edző kell, akinek a város csak egy újabb klub a listáján. “Nekünk olyan valakire van szükségünk, aki pont annyira, vagy még inkább sikeréhes, mint mi magunk, akit az motivál, hogy még feljebb jussunk és nem elégszik meg azokkal az eredményekkel, amiket eddig elértünk” – hangsúlyozta Dr. Szűcs Ernő Péter.

MIÉRT ÉPPEN KÁRPÁTI KRISZTIÁN?

Miért Kárpáti Krisztiánra esett a választás? – vetődött fel a kérdés, melyre Dr. Szűcs Ernő Péter azt mondta, hogy: “Eddig sem azt a koncepciót vallottuk magunkénak, hogy összevásároljuk a világ sztárjátékosait, ennél felelősebb gazdálkodást folytatunk és felelősségünk van a jövő kézilabdagenerációjának fejlődésében is. Inkább szeretnénk ragaszkodni az identitásunkhoz: fiatal, motivált játékosokkal lefektetni egy új alapot, amire hosszú távon építkezhetünk majd. Krisztián – akit a legtehetségesebb magyar edzőnek tartok – három éve dolgozik velünk, és pontosan abban a legerősebb, amilyen irányba most szeretnénk újraépíteni a csapatot. Utoljára 2014-ben játszhatott éremért az U18-as válogatottunk, a 2022-es Európa-bajnokságon Krisztián és csapata megnyerte a csoportját, és végül 4. helyen zárta a kontinensviadalt. Ez is alátámasztotta az elképzelésünket, hogy jó kezekben lesz a fiatalítás, és a felnőtt csapatunkat is erős kézzel tudja majd irányítani. Nagyon tiszta elképzeléssel vágunk neki az előttünk álló éveknek: fokozatosan, egyre több, lehetőleg az akadémiáról kikerülő játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatunkba. Ebben a folyamatban Kárpáti Krisztiánnak elképesztően fontos szerep jut, hiszen a jövő csapatához kell megtalálnia a legtehetségesebb fiatalokat. Munkájában Vladan Jordovics lesz segítségére, akinek szintén hatalmas tapasztalata van az ifjú tehetségek kiválasztásában és képzésében.”

MEGHATÁROZÓ JÁTÉKOSOKAT IGAZOLNÁNAK SZEGEDRE

Dr. Szűcs Ernő Péter a Szegedre érkező Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpárosról kiemelte, hogy Szegedre egy sikeréhes edzői gárda kell, és a tárgyalások során bennük látták meg azt a tüzet, azt az elszántságot, amire a klubnak szüksége lesz a továbblépéshez. “A fiatalok mellett szeretnénk pár nemzetközileg is meghatározó játékost igazolni, ebben pedig a svéd edzőpárosnak is fontos szerepe lesz. Olyan rutinos játékosokat szeretnénk megszerezni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosainkkal. Mivel Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért állapodtunk meg úgy, hogy jövőre csatlakozik hozzánk. De hangsúlyozom, hogy az előttünk álló 1 év nem átmeneti év, hanem az új korszak építkezésének első állomása.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb