Sport

Megvan ki lesz Juan Carlos Pastor utóda az OTP Bank-Pick Szeged edzői székében

Most már hivatalos: megvan ki lesz Juan Carlos Pastor utóda az OTP Bank-Pick Szegednél. A svéd Michael Apelgren veszi át jövő nyáron a bajnoki címvédő OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítását, de csak 2024-től – írta az Aftonbladet svéd napilap. A következő idényben – a Nemzeti Sport információja szerint – a Pick Akadémia két edzője, Kárpáti Krisztián és a szerb Vladan Jordovic irányítja a felnőtt csapatot.

JONAS KALLMAN LESZ A SEGÍTŐJE

A cikk szerint Apelgren segítője Jonas Källman lesz, aki 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai bronzérmet nyert 2012-ben Londonban. Távozása után visszavonultatták a mezszámát a csongrádi klubnál, az egyik szektort pedig róla nevezték el az új Pick Arénában.

2024 NYARÁTÓL KÉT ÉVRE SZÓL MAJD A SZERZŐDÉSE

Källman jelenleg a portugál Benfica játékosa, Apelgren pedig az IK Sävehof vezetőedzője. Az Aftonbladet március elején megírta, hogy a Szeged valamivel több mint egymillió koronás ajánlatot tett a Sävehofnak, hogy már idén nyáron engedje el Apelgrent, de a svéd klub visszautasította ezt. Apelgren szerződése 2024 nyarától két évre szól majd, ezért a párizsi olimpia után minden bizonnyal távozik a svéd válogatott másodedzői posztjáról.

A KÖVETKEZŐ IDÉNYBEN KÁRPÁTI KRISZTIÁN ÉS VLADAN JORDOVIC IRÁNYÍTJA A FELNŐTT CSAPATOT

Azt már tavaly novemberben bejelentették, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző a mostani szezon végén tíz év után távozik Szegedről. A következő idényben – a Nemzeti Sport információja szerint – a Pick Akadémia két edzője, Kárpáti Krisztián és a szerb Vladan Jordovic irányítja a felnőtt csapatot.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb