Szegedi Arcok

Oktatás a rácsok mögött: öt elítélt érettségizik a szegedi Csillag Börtönben

Elkezdődött a 2022/2023-as tanév érettségi vizsgaidőszaka, ma a magyar nyelv és irodalommal kezdtek a szegedi középiskolások. Mint kiderült, idén nem csak a középsulisok ültek iskolapadba, hanem bizony az elítéltek is a szegedi Csillag Börtönben. Mint megtudtuk, idén öten érettségiznek magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol nyelv, földrajz tantárgyakból a Csillagbörtön iskolakörletén. 

A börtönben az érettségi úgy zajlik, mint más külső oktatási intézetekben. A tanulók az érettségire készülés folyamata során megértették, hogy tanulni, tudni jó érzés, az ember önbecsülése is növekszik, és másképp képes látni a világot széleskörű ismeretek birtokában. Az idei tanévben az áprilisi adatok alapján összesen 252 fő jár iskolába, ebből 80 fő általános iskolai-, 172 fő középiskolai tanulmányokat folytat, most pedig öt elítélt érettségizik a Szegedi Fegyház és Börtönben.

2004 ÓTA ÉRETTSÉGIZNEK ELÍTÉLTEK SZEGEDEN

A Szegedi Fegyház és Börtönben 2004 óta érettségizhetnek elítéltek. Az eltelt idő folyamán évente átlagosan 10-12 fogvatartott maturált. Közülük többen szakmát tanulnak, jelenleg közel kilencven elítélt jár a börtönben a Szegedi Szakképzési Centrum képzéseire.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb