Smart Szeged

Az egész országból érkeznek Szegedre a Szent Vincent Rehabilitációs Központba. Détári Vilmos alapítót, most a Tények Plusz kérdezte (videó)

Détári Vilmos sérült ember, aki nagyon nagy hálát érez azért, mert jó pár évvel ezelőtt itt Szegeden érte a baj. Szegeden elképesztően gyorsan és hatékonyan tudtak neki segíteni. A Szeged365-nek korábban elárulta, nem választaná a régi életét, ha megtehetné: sérülten sokkal többet lát az életből, egészen máshova helyezi a súlypontokat, az értékeket. Szeretne sok embernek segíteni, mert mint érintett ember, belülről látja, mi kell a betegeknek miután kikerülnek a kórházból. Ezen kívül folyamatosan hirdeti mindenhol: a legfontosabb a megelőzés! Most a Tények Plusz mutatta be a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központot!

Vilmos a Szeged365-nek idén exkluzív interjúban beszélt a stroke-ról, és arról, hogyan változott meg az élete. Akkor a kamerák előtt őszintén kérdeztük az érzelmi háttérről és arról, hogyan tud Ő segíteni a többi sérült embernek:

Legutóbb rendkívül büszkén írt Détári Vilmos a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója a közösségi oldalukra. Azt írta, hogy: “Aki ismer tudja, hogy nem szokásom sokat posztolni, azonban el kell mondjam mérhetetlen büszkeséggel tölt el az, hogy a Tények Plusz stábja a robotikus rehabilitációról szóló filmjében az Országos Orvos Rehabilitációs Intézet mellett szerepelhetett a Szent Vincent Rehabilitációs Központ!Hatalmas elismerésnek tartom azt, hogy Dr. Cserháti Péter PhD. (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Orvos igazgatója és a gerincvelősérültek rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa és a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője, egyetemi adjunktus) és habil. Fazekas Gábor PhD (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvos, neurológus, reumatológus és rehabilitációs szakorvos, Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense) mellett magam is megszólalhattam, hisz ők azok a szakemberek, akiket mind az országban, mind külföldön méltán elismert szakemberként tisztelnek!” – írta a közösségi oldalukra.

Détári Vilmos őszintén írt arról is, hogy Ő nem orvos, sem a rehabilitációban jártas szakember, Ő egy stroke-on átesett sérült ember, aki másként látja (átélte) mire van szüksége a sérülteknek, sorstársaknak!

A műsort érdemes megnézni mindenkinek, hiszen nagyon pontosan rámutat arra, milyen fontos a robot asszisztált terápiák jelenléte a neurorehabilitációban. Azonban az is kiderül, hogy a komplex egyénre szabott terápiák szerves részeként kell rájuk tekinteni a sikeres rehabilitáció érdekében. A TELJES MŰSORT A KÉPRE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb