Sport

Új arccal bővülhet az OTP Bank-PICK Szeged, a horvát válogatottból érkezhet

Miután bejelentette új szakmai stábját az OTP Bank-PICK Szeged, a következő napok, hetek minden bizonnyal a következő évi keret kialakításáról is szólnak majd, hiszen a távozókon túl eddig mindössze egy játékos érkezése biztos. A legfrissebb hírek szerint az egyik pótlás már megvan, és az Eurosport szerint hamarosan hivatalossá is válhat az átigazolása.

NÉGYEN MÁR BIZTOSAN TÁVOZNAK

Alexandre Blonz, Kent Robin Tønnesen, Mirko Alilović és Rosta Miklós – négy játékos, aki biztosan elhagyja az OTP Bank-PICK Szegedet a szezon végén a Juan Carlos Pastor-Marko Krivokapić edzőpárossal együtt. Blonz a GOG-nél, Tønnesen a PSG-nél, az elmúlt tizenkét évet a magyar bajnokságban töltő Alilović a Plocknál, míg Rosta a Dinamo Bukarestnél folytatja, és lehetett hallani híreket a szintén lejáró szerződésű Bogdan Radivojević távozásáról is, bár az ő jövőjével kapcsolatban egyelőre senki nem tett hivatalos bejelentést.

A következő idényre kinevezett Kárpáti Krisztián-Vladan Jordović, majd a 2024/25-ös szezontól érkező Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpáros munkájával új korszak indul a Tisza-parton, amiről dr. Szűcs Ernő Péter klubelnök úgy fogalmazott:

fiatal, motivált játékosokkal szeretnének lefektetni egy új alapot, amire hosszú távon építkezhetnek majd, és egyre több, lehetőleg az akadémiáról kikerülő játékost aratnak beépíteni a csapatba.

Melléjük szeretnének pár nemzetközileg is meghatározó, rutinos játékost igazolni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosokkal. Hogy ez pontosan hogyan néz majd ki, egyelőre nem tudni, mindenesetre eddig egy új játékos érkezése biztos a következő szezonra: Alilovićot az Elverum 25 éves norvég válogatott kapusa, Emil Kheri Imsgard váltja.

ÚJ BALSZÉLSŐ ÉRKEZIK FRIMMEL MELLÉ

Hetek óta hallani lehet arról is, hogy Blonz helyére, Sebastian Frimmel mellé új balszélső érkezik, akivel már megegyezett a vezetőség.Sajtóértesülések, a SEHA-liga honlapja, valamint horvát és magyar fórumokról származó információk szerint ő nem más, mint a Nexe horvát válogatott játékosa, Marin Jelinić.A 26 éves balszélső 2017 óta szerepel a horvát bajnokság döntőjére készülő nekcsei klubnál, ahol kulcsembernek számít. Ebben a szezonban 58 gólt szerzett a negyeddöntőig tartó meneteléssel záruló Európa-ligában (a csoportkörben a Balatonfürednek négy, valamint öt gólt dobott, a Sporting ellen megnyert meccsen kilencig jutott), 85-öt a horvát bajnokságban, a PPD Zagreb elleni, vasárnapi bajnokin pedig hatszor volt eredményes.Jó játékának köszönhetően a horvát válogatottban is egyre több lehetőséget kap, az idei világbajnokságon az ötből négy csoportmeccsen is gólt, gólokat szerzett, Bahrein ellen hétszer talált be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb