Sport

Büntetett az UEFA: zárt kapus lehet a magyar válogatott legnehezebb Eb-selejtezős meccse

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette a szerbeket, akik így az 50 ezer eurós pénzbírság mellett zárt kapuk mögött fogadják majd a magyar válogatottat az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi fordulójában.

A szerbeknek a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen történtekért kell bűnhődniük, amikor szurkolóik diszkriminatív rigmusokat skandáltak. Az UEFA közlése szerint ezzel aktivizálták egy korábbi Nemzetek Ligája-büntetésüket, amelyet akkor felfüggesztve kaptak. A szerb szurkolók emellett a bolgárok elleni júniusi, idegenbeli találkozóra nem kísérhetik el a válogatottat.

EGYELŐRE NEM BIZTOS, DE VALÓSZÍNŰLEG A MAGYAROK ELLENI MECCS LESZ ZÁRT KAPUS

Az UEFA nem jelzi, melyik meccsre szól a büntetés, az AP hírügynökség szerint ez a magyarok elleni lesz. A jelenlegi állás szerint a szerbek elleni mérkőzés teljesen zárt kapus lesz, ennek értelmében magyar szurkolók sem utazhatnak a találkozóra, de volt már rá példa, hogy az UEFA a későbbiekben enyhített a büntetésen.

A márciusi meccsen egyébként a házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló okok miatt, nekik 20 ezer eurót kell befizetniük, és a következő hazai meccsükön a lelátó egy részét nem nyithatják meg. Montenegró legközelebb júniusban, ugyancsak a magyarok ellen lép pályára otthon.

GYŐZELEMMEL INDÍTOTTUK A SELEJTEZŐSOROZATOT

A magyar válogatott még március végén győzelemmel indította a selejtezősorozatot, Marco Rossi csapata a Puskás Arénában 3–0-ra győzte le a bolgár válogatottat. A folytatás júniusban következik a magyarok számára előbb Montenegróban, majd hazai pályán a litván válogatott ellen.

A magyar válogatott hátralévő mérkőzései:

  • Június 17., Montenegró–Magyarország 18.00
  • Június 20., Magyarország–Litvánia 20.45
  • Szeptember 7., Szerbia–Magyarország, 20.45 – zárt kapuk mögött
  • Október 14., Magyarország–Szerbia, 20.45
  • Október 17., Litvánia–Magyarország, 20.45
  • November 16., Bulgária–Magyarország, 20.45
  • November 19., Magyarország–Montenegró, 15.00

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinenstornára. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön. A 2024-es Európa-bajnokságot Németországban rendezik, 10 városban. A kontinenstorna 2024. június 14-től július 14-ig tart.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb