Mindenmás

Minden tiszteletünk az övék: ma van a Mentők Napja, pontosan 75 éves az Országos Mentőszolgálat

A hősök köztünk élnek. Ezért is fontos róluk megemlékezni, hiszen minden nap, minden órában azért vannak szolgálatban, hogy minket védjenek és segítsenek a bajban. Most megköszönhetjük Nekik azt a sok áldozatot, amit értünk hoznak nem csak Szegeden, hanem az egész országban, de azért is különleges a mai nap, mert 75 éves az Országos Mentőszolgálat.

Az Országos Mentőszolgálat hazánk legnagyobb mentő- és egészségügyi intézménye, amely egy országos központtal és 19 vármegyei irányítóközponttal egységesen, jól szervezetten látja el feladatait immár 1948. május 10. óta. Győrfi Pál a neves évforduló alkalmából a Hír TV-nek azt mondta, hogy a mai napra is munkával készülnek, hiszen átlagosan 3500 esetük van egy nap, és ez várható most sem lesz másként. A nap folyamán a Parlamentben kitüntetést kaptak azok a mentősök is, akik a legkiválóbb munkát végezték. 

Mentős hőstettből Szeged környékén sincs hiány. Mindig ott vannak Nekünk, ha baj van és méltán büszkék lehetünk rájuk! Hoztunk is pár szívmelengető történetet:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb