Szegedi Arcok

Akkora már a fű a Tiszavirág Sportuszodával szembeni területen, hogy a kismotor is eltűnik benne – így hiába irtják a szúnyogokat, nem lehet megmaradni a környéken

Nagyban zajlik a szúnyoggyérítés Szegeden és környékbeli településeken, ám mindhiába, ha a füves közterületek nincsennek karban tartva. Pont erre hívta fel olvasónk szerkesztőségünk figyelmét, aki azt írta szerda esti levelében, hogy a Tiszavirág Sportuszodával szembeni területen igencsak megnőtt a fű, már combközépig ér a gaz, ami így szúnyog- és kullancstenyésző hely lett. Egyszerűen nem lehet megmaradni a környéken.

Nincs rendes, vagyis lassan már semmilyen fűnyírás a Tiszavirág Sportuszodával szembeni környéken – osztotta meg a Szeged365-tel gondolatait szerda este Erika, aki szerint a Pille, a Molnár, a Tápai és Erdő utcában is lassan már combközépig érő gaz van. Mint kiemelte, a környéken rengeteg a gyerek, illetve a baba és sok a játszótér is, de a helyszín gyakorlatilag egy élő szúnyog-, és kullancs tenyésztő lett.

Erika azt is kiemelte, hogy mindegy mikor megy ki az ember, délelőtt 10 órakor, vagy délután háromkor, mindig tele van szúnyoggal. “Nem túl családbarát ez így, illetve a híres szúnyogírtásnak sem segít. Többen is jelezték már ezt a problémát telefonon, de igazából nem nagyon reagáltak rá. Ez mind közterület, ha magánszemély nem vágná le a füvet, biztos lenne büntetés” – hangsúlyozta. Olvasónk fotókat is küldött a helyszínről, melyen jól látszódik, hogy a műanyag kismotor szinte teljesen eltűnik a hatalmas fűben:

Az ügyben természetesen érdeklődtünk az SZKHT-nál, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy tudnak-e a problémáról, illetve orvosolva lesz-e a közeljövőben, valamint, hogy milyen időközönként nyírják a füvet, irtják a gazt a helyszínen. Őszintén reméljük, hogy hamarosan orvosolják a problémát, és megnyugodhatnak a környékbeliek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb