Sport

Sima kezdés: remekeltek a szegediek a Maty-éren zajló kajak-kenu világkupa nyitányán, délelőtt a magyar egységek mindegyike továbbjutott

A nyitónap délelőtti programjában érdekelt magyar egységek mindegyike továbbjutott a pénteki középfutamba a vasárnapig tartó szegedi kajak-kenu világkupaversenyen. Sőt, külön remek hír, hogy a szegediek is remekeltek a Maty-éren.

A legtöbb számban a sok nevező miatt nem lehetett egyből bekerülni a döntőbe, így a péntek délutáni finálék előtt szinte minden hajóra vár majd egy újabb pálya.

MINDENKI TOVÁBBJUTOTT DÉLELŐTT

A magyar eredményeket tekintve kenu egyes 200 méteren Koczkás Dávid és a múlt heti válogatót megnyerő Takács Kincső is egy második hellyel nyitott, Balla Virág harmadik, Hodován Dávid pedig hetedik lett az előfutamában. Ugyanezen a távon a kajakosoknál Sólyom Dóra és Szellák Szabina egyformán harmadikként ért célba. Mindezek mellett ötszáz egyesben a férfi kajakosoknál – akiknél hat előfutamot rendeztek – az ifjúsági Európa-bajnok Kurucz Levente, valamint Balogh Gergely is egy második hellyel mutatkozott be, míg a kenusoknál Buday Domonkos harmadik, Slihoczki Ádám ötödik lett első pályáján.

A KAJAKNÉGYESEK ELŐFUTAMA IS LEMENT

A kajaknégyesek számára is lebonyolították az előfutamokat, ezekben a számokban sem lehetett egyenes ágon döntőbe jutni. A Szellák Szabina, Nemes Réka, Dráviczki Dóra, Rugonfalvi-Kiss Janka összeállítású női kvartett a negyedik helyen ért célba, többek között a futamgyőztes új-zélandiak mögött, akiknek az ötszörös olimpiai bajnok Lisa Carrington a vezérevezőse. A férfiaknál egy futamba került a két hazai egység: a győztes csehek mögött a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor négyes a második, a fiatal Opavszky Márk, Fodor Bence, Balogh Gergely és Szendy Maximilián alkotta csapat pedig a negyedik helyen végzett.

A SZEGEDIEK IS REMEKELTEK

Sima kezdés, eddig mindenki továbbjutott – írta szegedieket sorra vevő Szegedi Vízisport Egyesület a közösségi oldalán. Az MVM Szeged VE versenyzők csütörtöki eredményei a délelőtti megmérettetésen így festettek:

  • Második lett Balogh Gergely – K1 Férfi 500 méter előfutamban, így a középfutamba jutott,
  • szintén másodikként ért be a Kuli István-Csizmadia Kolos-Nádas Bence-Tótka Sándor négyes – K4 Férfi 500 méter előfutamból a középfutamba jutottak,
  • negyedik lett az Opavszky Márk-Fodor Bence-Balogh Gergely-Szendy Maximilian négyes – K4 Férfi 500 méter előfutam, ők is a középfutamba jutottak.

A további mai program részeként versenybe szállt még a szegediektől Birkás Balázs, a Giada Bragato-Nagy Bianka páros, Molnár Csanád-Rumi Gergő, és Suba Róbert. Az ő eredményeikkel később jövünk!

A TOVÁBBI MENETREND

Ami a következő napokat illeti, ez várható a Maty-éren zajló világkupán:

  • Péntek – középfutamok és para döntők (férfi C-1 200 m, K-1 500 m, C-1 500 m, K-4 500 m és női C-1 200 m, K-1 200 m, C-2 200 m, K-4 500 m).
  • Szombat – döntők (férfi K-1 200 m, C-2 1000 m, C-1 1000 m, K-1 1000 m és női C-2 500 m, K-1 500 m, C-1 1000 m, K-1 1000 m), valamint elő- és középfutamok. 
  • Vasárnap – döntők (férfi K-2 500 m, C-2 500 m, női C-1 500 m, K-2 500 m; C-2 és K-2 500 m vegyes) és (férfi és női C-1 és K-1 5000 m).

Forrás: MTI, Szegedi Vízisport Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb