Sport

Parádésan alakul a Maty-éri világkupa: két-két magyar döntős a férfi kajak és a kenu párosoknál 500 méteren

A férfiaknál kajakban és kenuban is mindkét magyar egység bejutott a döntőbe 500 méteren a szegedi világkupán, a szombat délutáni előfutamok után minden hazai hajó középfutamra kényszerült fél kilométeren.

A kajak ketteseknél a Nádas Bence, Tótka Sándor és Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás duó azonos futamba került, előbbi nyert, utóbbi második lett első pályáján, míg a nőknél Szellák Szabina és Biben Karina ötödik, Nemes Réka és Sólyom Dóra jobb hatodik helyes idővel lépett tovább.

A kenusoknál egyesben Opavszky Réka egy negyedik, a délelőtt 1000 méteren bronzérmes Csorba Zsófia pedig egy ötödik hellyel nyitott, a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám páros futamgyőzelemmel, a Kollár Kristóf, Fejes Dániel egy negyedik hellyel jutott tovább.

Az előfutamos program után szinte azonnal kezdődtek a középfutamok.

A kajakpárosoknál Nádasék az ausztrálok mögött másodikként kerültek a legjobb kilenc közé, Vajda és Szántói-Szabó pedig harmadikként, jobb idővel harcolta ki a döntőbe jutást. A nőknél Szellák Szabina és Biben Karina, valamint Nemes Réka és Sólyom Dóra egyformán a C döntőbe került.

A kenusoknál egyesben csak Opavszky Réka tudta beverekedni magát a fináléba a második helyével, ugyanebben a középfutamban Csorba Zsófia negyedik lett, ez B döntős befejezést jelent. Korisánszky és Fekete, valamint Kollár és Fejes egyformán második lett második pályáján, ez mindkét páros esetében döntős szereplést jelent.

A szegedi verseny, amelyen 59 ország képviselői veszek részt, vasárnapig tart.

A vasárnapi program:

döntők 11.00 (férfi K-2 500 m, C-2 500 m, női C-1 500 m, K-2 500 m; C-2 és K-2 500 m vegyes) és 14.00 (férfi és női C-1 és K-1 5000 m).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb