Sport

Imádjuk az ilyen meccseket: tele izgalommal, élvezetes játékkal és a végén 3-0-ás győzelemmel

A Gyirmót ellen lépett pályára a Szeged. Az utolsó hazai találkozó azért is volt nagyon fontos, mert ha nyerünk megelőzzük a tabellán éppen előttünk álló Gyirmót csapatát. A bajnokin három tizenegyes volt, gyönyörű támadásokat láthatott a közönség, sőt még egy piros lap is volt a találkozón. Ezután csaknem egy teljes félidőn át emberhátrányban játszva, Géresi Kirsztián duplájának és Bíró Bence szabadrúgásgóljának köszönhetően 3-0-ra legyőztük a közvetlen rivális Gyirmótot szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünkön.

Adem Kapic sportigazgató Simon Ádámot köszöntötte az elején, aki a szezon végeztével befejezi profi játékos pályafutását. A korábbi háromszoros válogatott, egyszeres magyar bajnok, U20-as vb-bronzérmes középpályás három éve segíti csapatunkat. Jó hír, hogy Ádám marad a csapat mellett, és a pályafutása során szerzett tapasztalataival segíti a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

A szegedi srácok a mérkőzés elején kivívták a közönség szeretetét: szórakoztató játékot láthattunk, a közönség több alkalommal tapssal jutalmazta a sokszor bravúros sarkazással fűszerezett megoldásokat. Géresi Krisztián pedig már a kilencedik percben egy távoli átlövéssel hozta zavarba az ellenfél védelmét, majd egy perccel később cselsorozatot mutatott be, miközben csak szabálytalanul tudták szerelni: tizenegyest kaptunk, a sértett pedig lefektette a kapust, majd a másik oldalra higgadtan elrúgta a labdát: 1-0.

A szünet előtt még egy büntetőhöz jutott a Szeged: Bíró Bencét lerántották a tizenhatoson belül. A tizenegyeshez ezúttal is Géresi állt oda, és most nagy erővel taktikusan a másik oldalra rúgta a labdát: 2-0. A szünetben ünnepi pillanatok érkeztek: Csongrád-Csanád megyei I. osztályban bajnoki címért járó kupát vehette át a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megye első osztályú csapata.

Ezt követően Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője és Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád megyei igazgatója átadták Dávid Szaniszlának és Busa Istvánnak a Csongrád-Csanád megyei labdarúgás életműdíját. A második félidei kezdőrúgást Vágó Mihály, a Szeged utánpótlás koordinátora végezte el. Itt is kívánunk boldog születésnapot neki!

A második negyvenöt percben emberelőnybe került a Gyirmót, Soltész Dominik ballábas csavarásánál nagyot kellett védenie Molnár-Farkas Tamásnak, majd egy büntetőt is hárított a szegedi hálóőr.

A 77. percben Bíró Bence tizennyolc méterről megeresztett szabadrúgása védhetetlenül csapódott a kapuba. Gyönyörű, a közönséget is elkápráztató gól volt: 3-0.

Hatalmas gratula a Szegednek, megelőztük a Gyirmót csapatát, így a negyedik helyen állunk a tabellán. Jövő vasárnap a zárófordulóban Kisvárdára utazunk, ahol a Nyíregyháza vendégei leszünk. Végeredmény: Szeged-Csanád GA – Gyirmót FC Győr 3–0 (2–0)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb