Szegedi Arcok

Gyűjtés indult, Szeged365 Family, segítsünk! Sára és Barni eddig együtt küzdöttek a ritka betegséggel, most a kisfiúnak is szüksége van a műtétre

A szegedi kislány, Sári már több megpróbáltatáson esett át, mint mások egész életükben. A kislány egy ritka születési rendellenességgel látta meg a napvilágot, mely miatt teljes testében izommerevséggel küzd, és rendszeres terápiákra van szüksége. Róla már többször írtunk, számos cikkben mutattuk be Nektek, most viszont a kislánynak létrehozott alapítvány ismét segítséget kér Tőletek: Sára kis barátjának, Barninak gyűjtenek, hogy ő is áteshessen az igen költséges műtéten.

A Sára Lépteiért Alapítvány ma azzal kereste fel szerkesztőségünket, hogy segítséget kérjen Tőletek. Sári kis barátjának, Barninak kezdtek el ugyanis gyűjteni arra a műtétre, melyen Sára már kétszer is átesett.

ÉVEK ÓTA EGYÜTT KÜZD A KÉT GYERMEK

Mint Sári édesanyja, az Alapítvány nevében írta: “Barni kislányom kis barátja. Évek óta együtt küzdenek a mozgáskorlátozottság leküzdésének harcában. Támogatják, szeretik, erősítik egymást. Barni szülei látva Sárát úgy döntöttek, hogy szeretnék neki is megadni a lehetőséget, hogy részt vegyen Barcelonában a Nazarov Doktor Úr által végzett műtéti eljáráson, mellyel felszabadulnak és lazulnak a feszes végtagok, megakadályozva ezzel a csonttorzulást és megadva ezzel a lehetőséget az önállóságra, egy év múlva pedig az iskolakezdésre” – olvasható a levélben, amelyben arra is felhívta a figyelmet Sári anyukája, hogy a műtét, és az utána következő időszakban szükséges gyógykezelések, fejlesztések egy átlagos család anyagi lehetőségeit meghaladják, ezért is van szükség a segítségre.

4,5 MILLIÓ FORINT KELL

Előzetesen kalkulálva a következő egy évben 4,5 millió forintra lesz szükségük, mely összeg csak a műtéti díjat, a kiutazási költségeket és a legszükségesebb fejlesztéseket és a hozzá kapcsolódó szállásdíjat fedezi. “Sajnos a legjobb fejlesztések biztosítása érdekében nekik is utazniuk kell. Ezen felül a család ahogyan eddig is, több helybeli fejlesztést biztosít Barni részére, felköltöztek Budapestre is, hogy egy speciális óvodába járhasson kisfiuk, azonban ez nem lesz most elegendő a műtét utáni időszakban. Ahogyan mi is segítséget kértünk, mert minden lehetőséget szerettünk volna biztosítani kislányunk részére, most ők is így döntöttek. Ők hozzánk fordultak, azonban alapítványunk sajnos önerőből még nem tud ekkora segítséget adni hiába szeretnénk nagyon” – áll a levélben, amelyben azt is kiemelték, hogy már nincs sok idő, hiszen 2023.07.11-re tűzték ki a műtét időpontját.

Aki segítene Barninak, itt teheti meg:

Fotók: Sára Lépteiért Alapítvány FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb