Közélet

Meghalt egy nő Sándorfalván, mert a férj nem csináltatta meg a rossz kályhát – felfüggesztettet kértek rá

Másodfokon folytatódik az eljárás annak a nőnek a halála ügyében, aki szén-monoxid mérgezésben halt meg két évvel ezelőtt Sándorfalván. A Szegedi Törvényszék felmentette a férjét az emberölés vádja alól, mivel a megítélése szerint a cselekmény nem bűncselekmény, de az ügyészség a férfi bűnösségének emberölés bűntettében történő megállapítása és fogházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett – közölte szerkesztőségünkkel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség hétfőn reggel.

Mint írják, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség módosította a fellebbezést, és a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében való bűnösség megállapítását kérte a férjre, amiért elmulasztotta elvégezni a kályhája karbantartását, és az abból visszaáramló nagy mennyiségű füst ellenére is tovább használta azt, ezzel pedig a felesége halálát okozta.

A FÉRFIT A SZOMSZÉD MENTETTE KI

A férfi annak ellenére is begyújtott a fatüzelésű kályhájukba, hogy az alkalmatlan volt a füstelvezetésre, s tudta, hogy az karbantartásra szorul, mivel a begyújtást követően egyre nagyobb füst jelent meg a házukban. A férfi a kályhából visszaáramló nagy mennyiségű füst kiszellőztetése után a nyílászárókat bezárva tovább használta a kályhát és feleségével aludni tért. Az éjszaka során a nő szén-monoxid mérgezés következtében meghalt, a férfit pedig a szomszédja mentette ki a házból.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, és ezért nem látta előre azt, hogy a kályha karbantartásának elmulasztásával, majd ilyen állapotban történő használatával összefüggésben a felesége halála is bekövetkezhet. A másodfokú ügyészség felfüggesztettet kért a családfőre gondatlan emberölésért. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb