Sport

Nagypályás kispályások – a legjobbakat díjazták a SOCCA Gálán, de bemutatták a sportszövetség legújabb vezetőjét, Bakai Csabát is

A SOCCA-Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség a tavalyi év után most ismét gálát rendezett, hogy méltóképpen ünnepelje a kispályás labdarúgást és annak legjobbjait. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban ünnepélyes keretek között nem csak a díjakat osztották ki, hanem Musimbe Dávid Dennis és Lakatos László humorral, Nyári Kálmán pedig tiszta énekszóval is szórakoztatta a közönséget.

Ezen az eseményen mutatták be a sportszövetség legújabb vezetőjét, az ismert labdarúgó szakembert, Bakai Csabát is. A dél-alföldi régió szombaton kinevezett igazgatója azt is elárulta az eseményen, hogy szeptemberben három megyében indítanak Socca regionális bajnokságot hazánkban. Mindezek mellett arra is fény derült, hogy a németországi Essenben rendezik meg a Socca Világbajnokságot, amelyre a Socca Magyar Válogatott is ki jutott.

HALADNAK A MEGKEZDETT ÚTON

Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke megnyitó beszédében kiemelten fontosnak nevezte az amatőr szövetségek jelenlétét, és a hobbisport, az általános mozgás fenntartását. Csuhai Tibor, a SOCCA Sportszövetség elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy „a 2023-24-es évek az újításokról, szeretett sportágunk, a kispályás foci fejlesztéséről szólnak szövetségünkben. Ebben az esztendőben már bevezettük kiemelt kispályás tornáinkon a VAR-t, azaz a videóbírót. Ehhez párosítottunk egy challenge rendszert, ami további izgalmakat, fordulatokat is hozott nem egy esetben. A környezetvédelmi programunk keretén belül idén már bemutattuk a szövetség által ültetett fákból álló SOCCA erdőt is. Haladunk tovább ezen a megkezdett úton” – emelte ki.

A szövetség 7 kategóriában díjazott az eseményen:

  • Az év legjobb játékosa Czerman Márk lett.
  • Az év legjobb kapusa Szacskó László.
  • Az év csapata a Ascona-Haus Kft.
  • Az év csapatvezetője Budai Richárd.
  • Az év tornaszervezője Fejes Attila.
  • Az év fair-play díjas csapata a Szilasi és barátai lett.
  • Az év legjobb játékvezetője pedig Kocsis Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb