Kikapcs

Ünnepel Kübekháza, a hétvégén nyitva lesz a hármashatár

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Kübekháza község által megrendezett falunapi ünnepséggel egyidőben a Triplex Confiniumnál ideiglenes határnyitás lesz – közölte csütörtökön a rendőrség.

Magyarország és Románia között 2023. május 20-án és 21-én 9 óra és hajnal 1 óra között megnyílik az ideiglenes határátkelőhely a személyforgalom számára. A Kübekháza közúti határátkelőhely Magyarország és Szerbia vonatkozásában változatlan nyitvatartással 7 óra és 19 óra között működik.

A Triplex Confinium hármashatár jelnél az ideiglenes határt – a Kübekháza közúti átkelőhellyel megegyezően – az autóbusz kivételével a személyforgalom veheti igénybe. Az átkelőt a magyar, román és szerb állampolgárok egyaránt – valamint az EU, EGT, Svájc állampolgárai, továbbá az ezek szabad mozgás uniós jogát élvező harmadik országbeli családtagjai – használhatják.

TELIS-TELE LESZ PROGRAMOKKAL A TELEPÜLÉS

A falunapra bizony nagyon készül már Kübekháza. Összes 200 kilogrammnyi sertéscsülökből fő majd a pörkölt szombaton, hiszen főzőversenyen mérik össze idén is tudásukat a falu utcáinak lakói. Mindezek mellett lesz:

  • “Kübekháza Nagyparasztja 2023” verseny,
  • gazdag kulturális és játékos programok,
  • az est sztárvendége Szandi lesz,
  • majd az ő fellépését követően kezdődik az “Induljon a banzáj” Dj. Bokival.

Vasárnap a szomszédos romániai faluban, Óbébán tartanak falunapot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb