Szegedi Arcok

A Hősök köztünk élnek: egy napig feküdt a sárban az idős ember a saját udvarán, a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke mentette meg

Csütörtökön délután lakossági bejelentést kapott telefonon a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke arról, hogy segítséget kérnek. Mint kiderült, az egyik ingatlan udvarán egy idős ember valószínűleg elesett, és már egy napja a sárban feküdt mozdulatlanul, mire megtalálták.

Turó István az egyesület elnöke azt nyilatkozta, hogy: “lakossági bejelentés volt május 18-án, 14 órakor arról, hogy a röszkei Petőfi Sándor utca 34. számú ingatlan udvari részén valaki segítséget kér. A helyszínre mentem, és a bejelentővel bementünk az ingatlan területére, ekkor találtuk meg a tulajdonost, aki mozdulatlanul feküdt a sárban.”

A MENTŐK GYORSAN MEGÉRKEZTEK

Az elnök ezek után azt is kiemelte, hogy nagyon nehezen tudott válaszolni a feltett kérdésekre annyit mondott, hogy egy napja fekszik mozdulatlanul. “A 84 éves emberhez mentőt hívtam. Valószínű, hogy átfázhatott, mert a szabad ég alatt nagyon sok eső volt az éjszaka, és reggel is. A mentők gyorsan megérkeztek, stabilizálták az állapotát, és elszállították a szegedi sürgősségi osztályra. Sajnos magányos emberről van szó ezért kerülhetett ilyen helyzetbe. Szerencse, hogy időben rátaláltunk, így sikerült megmenteni az életét” – zárta a beszámolót Turó István.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb