Sport

Gratulálunk srácok! Mesterhármas után, ma megszereztük a bajnokságban a negyedik helyet!

Az NBII-és labdarúgó bajnokságban a Szeged az előkelő negyedik helyet szerezte meg, miután ma 3-1-re legyőzte idegenben a Nyíregyházát.

Legyünk őszinték: Szegeden minden focidrukker egyetért abban, hogy városunkban már nagyon kellene az első osztályú csapat. Egyre bizakodóbbak lehetünk, az infrastruktúrát kiépítették, a csapatunk pedig egyre jobban teljesít a bajnokságban.

A legutóbbi hazai meccsen is elképesztően jó jeleneteket láthattunk Szeged stadionjában, meg is szereztük a győzelmet az akkor még előttünk álló Gyirmót ellen. Ezek után már csak arra gondoltunk, hogy idegenben a Nyíregyházát kell legyőzni, és a dobogó mögötti hely meg is lesz.

Az első félidőben még nem dőlt el minden: 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A meccs előtt tudtuk, hogy az MTK Budapest 2-1-re nyert Gyirmóton, így biztosan a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. De a szegedi srácok meg akarták mutatni, hogy mindig, minden körülmények között a győzelem a cél!

Folyamatosan mi nyomtunk, meg is szereztük a vezetést, majd egy kéz miatt büntetőből egyenlített a hazai csapat. Az öltözőben még jobban felspannolták magukat a szegediek, és a második félidő elején Szakály Dénes szöglete után Kundrák Norbert csúsztatta meg a labdát, ami egy kavarodás végén Rácz Balázs elé került, aki élt a kínálkozó lehetőséggel. Megint vezettünk.

A mesterhármasunk utolsó gólja gyönyörű támadás után született: Géresi Krisztián bokapasszát követően Rácz Balázs indult kapura, majd tálalt Bíró Bence elé, aki elegáns mozdulattal becsavarta a labdát. Győzelmünknek köszönhetően 64 ponttal végeztünk a bajnokság negyedik helyén. Végeredmény: NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED-CSANÁD GA 1–3 (1–1)

A Diósgyőr nyerte a bajnokságot, második lett az MTK, a dobogó harmadik helyét érő bronzérmet az Ajka nyerte meg. Mi tehát két ponttal kevesebbet szereztünk, mint tavaly, de ezzel a pontszámmal is a negyedik helyen végeztünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb