Mindenmás

Napi pakk: megkezdődik a Borfeszt utáni élet Szegeden, közel harminc fokkal indul a hét, mától sebességkorlátozás lesz a Berlini körúton

Mától kezdetét veszi a Borfeszt nélküli élet Szegeden, eltűnnek a bódék és a finom borok a Széchenyi térről. Jó hír viszont, hogy ajtóstul ronthat ránk a szegedi tavasz, ma közel harminc fok is lehet a Napfény városában, úgyhogy napszemcsit és rövidnadrágot bekészíteni. Mától egészen a hónap végéig forgalomkorlátozás lesz a Berlini körúton, ez pedig itt a hétindító Szeged365 Napi pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Rita és Júlia nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 144 éve ezen a napon Ferenc József jóváhagyta a magyar nyelv oktatását
  • 116 éve ezen a napon született Laurence Olivier Golden Globe-díjas és Oscar-díjas Shakespeare-színész és rendező
  • 96 éve ezen a napon megszületett Oláh György, magyar származású, Nobel-díjas kémikus
  • 82 éve ezen a napon született Berki László cigányprímás, a Száztagú Cigányzenekar vezetője
  • 138 éve ezen a napon meghalt Victor Hugo francia költő, regény- és drámaíró
  • 36 éve ezen a napon született Novak Djokovic, 12-szeres Grand Slam-bajnok teniszező
  • 101 éve ezen a napon először énekelték a székely himnuszt

IGAZÁN KÖZEL A SZEGEDI TAVASZ, MA KÖZEL HARMINC FOK IS LEHET SZEGEDEN

Múlt héten eleget szenvedtünk a folyamatos esőzésektől, így most már igazán megérdemeljük a jó időt: ma már igazán magunkénak érezhetjük a szegedi tavaszt, ugyanis ma akár 27 fokig is melegedhet az időjárás, remélhetőleg minél tovább tart a napos idő.

Ma a napos idő mellett ugyan elszórtan, legnagyobb eséllyel a déli-délnyugati országrészben kialakulhatnak záporok, zivatarok, Szegeden ez kevésbé valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Hajnalban 7-14, délután 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

MÁTÓL EGÉSZEN A HÓNAP VÉGÉIG ÚTSZŰKÜLET ÉS SEBESSÉGKORLÁTOZÁS LESZ A BERLINI KÖRÚTON

2023. május 22. és 31. között aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Berlini körút páros oldalán, a Szűcs utca – Csongrádi sugárút közötti szakaszon, a cserék ideje alatt az érintett fedlap körbekerítésére, és így az arra haladó forgalom korlátozására lesz szükség: esetenként útszűkületre és sebességkorlátozásra kell felkészülni, ezért az ott közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb