Szegedi ArcokVideo365

Klímaszerelőnek csaptunk fel a Szabó Klímatechnikánál, egy valamit nagyon megtanultunk: ha nem lépsz időben, az egészséged és a pénztárcád is bánni fogja

Egy hét londoni időjárást követően a hétvégén – stílszerűen Szeged Napjára – hozzánk is megérkezett a kánikula, sőt, mára már 27-28 fokot jósoltak a meteorológusok. Ha most kapsz észbe klíma-ügyben, még nem késő, de nem árt igyekezni: Szabó Gábor, a Szabadkai úton évtizedek óta működő Szabó Klímatechnika feje szerint egy rossz állapotban lévő készülék egyszerre lesz az egészséged és a pénztárcád ellensége.

Bár a forgatás időpontjában még egy picit borongós volt az időjárás, a Szabó Klímatechnika csapata már teljes erőbedobással vonult az egyik helyszínről a másikra. Miközben az egyik kollégánk a srácokat kísérte el klímát szerelni, a másik Szabó Gábor ügyvezetőt faggatta.

EGYSZERRE LESZ A PÉNZTÁRCÁD ÉS AZ EGÉSZSÉGED ELLENSÉGE AZ ELHANYAGOLT KLÍMA

A szakember szerint még a szezon előtt érdemes karban tartani a klímakészüléket, de sosem késő. A dolog fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, egy lekoszolódott klíma ugyanis egyszerre károsíthatja a szervezetünket és a pénztárcánkat is.

“Egy elhanyagolt állapotban lévő egység lényegesen többet jár, mint egy tökéletes műszaki állapotban lévő, ezért aztán több áramot fogyaszt, de nagyobb az esélye a kompresszor meghibásodásának is, amely egyenes arányban lesz a költségek elszabadulásával”

– nyilatkozta Szabó Gábor.

8-10 ÉVES KORBAN NEM ÁRT CSERÉLNI

“Meddig bírja egy klíma?” – tettük fel a kérdést, amelyre a válasz 8-10 év volt, Gábor szerint ennyit simán ki kell bírnia egy rendszeresen karban tartott készüléknek. A gyártók egyébként jellemzően 5-10 év garanciát adnak a készülékekre, persze ennek a feltétele a rendszeres, évi 1-2 alkalommal megejtendő karbantartás.

GYORSAK, MINT A VILLÁM

A klímaszezon napokon belül páros lábbal rúgja ránk az ajtót, adott tehát a kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha valaki most kapott a fejéhez.

Mint a Szabó Klímatechnika ügyvezetője elmondta, 1-2 nap alatt megvannak a felméréssel, ezt követően már repül is az ajánlat. Raktárkészletük szinte az összes népszerűbb klímakészülőkből van Szegeden, de 2-3 napon belül bármit beszereznek, majd jöhet a szerelés-telepítés folyamata.

Apropó, a három évtizedes szakmai múlttal rendelkező Szabó Klímatechnikát itt találod:

Bemutatóterem: 6729 Szeged, Szabadkai út 75.

Központi szám: +3662 256 530

Kereskedelem: +3630 912 9050

Szerviz: +3630 983 6793

Online elérhetőség ITT és ITT.

Operatőr: Magyar Andor

Vágó: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb