Közélet

10-ről 15 ezer forintra emeli a szegedi önkormányzat a beiskolázási támogatást

Az idén a korábbi 10 ezer helyett 15 ezer forinttal segítik az általános iskolás gyerekek tanévkezdését – jelentette be a városvezetés, akik közleményükben hozzátették, a támogatásra minden szegedi gyermek jogosult, ahol a család egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot.

“A járvány után azt hittük, már nem lehet rosszabb a helyzet” – indít az önkormányzati kommüniké, amely azzal folytatódik, hogy a szomszédunkban kitört háború és hazánk gazdasági állapota azonban rájuk cáfolt. A közlemény a rekord léptékű inflációval és az élelmiszerárak brutális emelkedésével folytatódik, majd érkezik egy kis politikai Mortal Kombatba oltott Robin Hood életérzés:

“bár a kormány még a korábbiaknál is jobban sanyargatja városunkat, mi kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk a szegedi családoknak”

– folytatódik a Botka László nevével fémjelzett írás, amely azzal zárul, hogy a városvezetés meggyőződése, hogy minél nagyobb a baj, annál inkább szükség van a segítségre.

A beiskolázási támogatás iránti kérelmet szeptember 15-ig kell benyújtani, online vagy papír formában. Ha van ügyfélkapus regisztrációd, a  www.szegedvaros.hu oldalon a „beiskolázási támogatás” elnevezésű elektronikus űrlapot kell kitölteni és beadni. Ha papír alapon szeretnéd benyújtani, a letölthető dokumentumot kell kitöltened és postai úton, vagy személyesen eljuttatnod Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda ügyfélszolgálatára (Szeged, Széchenyi tér 11.)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb