Gasztro

Hatalmas öröm és büszkeség: a 36. helyen landolt a szegedi Alkimista Kulináris Műhely a Dining Guide 2023-as ranglistáján

“Nem jöttünk haza üres kézzel Budapestről, meglepetés van és öröm: a Dining Guide 2023-as rangsora szerint a szegedi Alkimista 36. a TOP 100 magyar étterem listáján” – nyilatkozta az Alkimista Kulináris Műhely, akik a közösségi oldalukon jelentették be a jó hírt.

Mint hozzátették, ilyen magasra nem pozícionálta még az étterem munkáját a hazai kalauz, remélik, hogy büszke rájuk Szeged és a régió. “Mindemellett ott vagyunk a 25 legjobb vidéki étterem között, s amiért a legnagyobbat dobbant a paprikavörös alföldi szívünk: miénk a 7 legjobb progresszív magyar konyha egyike” – írták, majd hozzátették, hogy: “mindenkinek őszinte hálával köszönjük, hogy ide is elérhettünk, gratulálunk a kollegáinknak, s mindenkinek, aki elégedett magával és velünk!”

A TATAI PLATÁN LETT AZ ÉV ÉTTERME

Május 22-én, hétfőn este tartották egyébként az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki. Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon. 

MICHELIN-TÁNYÉROS ÉTTEREM AZ ALKIMISTA KULINÁRIS MŰHELY

Mint tavaly megírtuk, két szegedi étterem is Michelin-tányért kapott a Michelin Guide Magyarország csütörtöki díjátadóján, ugyanis az Alabárdost és az Alkimista Kulináris Műhelyt is az ajánlott kategóriába sorolta a világ legmeghatározóbb, nemzetközi gasztrokalauza. A legrangosabb minősítésnek számító Michelin-csillagra még várnunk kell a Napfény Városában, ezt hét fővárosi hely mellett két vidéki étterem kapta meg, a tatai Platán Gourmet és az esztergomi 42.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb