Kikapcs

Tényleg itt a szegedi nyár: pénteken nyit a Garden Stég, pálmafák lepik el Szeged úszó bisztróját

Ha Szeged főutcája a Tisza (márpedig az), a rajta lebegő, tengerparti hangulatot hozó Garden Stég maga a városháza, sőt, az elnöki hivatal. Pénteken nyitja meg kapuit a pálmafákkal, boros hordókkal és teljesen új étlappal előrukkoló úszó bisztró, amely – mint Jakab Gusztáv üzemeltetőtől megtudtuk – ezentúl minden szombaton borpiknikkel várja a szegedieket. Nomeg persze, a város legszebb panorámájával, mindenféle túlzás nélkül.

TENGERPART, A TISZA-PARTON

2020-ban vontatta be a Jégvirág – V hajó a több, mint 300 négyzetméter alapterületű, 48 kishajó kikötésére alkalmas kikötőt a Partfürdőre, amely azóta a város egyik legextravagánsabb bárjának, egyben bisztrójának ad helyet. A stéget – miután jól megérdemelt téli pihenőjét a hattyasi Téli Kikötőben töltötte – nemrég visszavontatták eredeti helyére, kedd délutáni ott jártunkkor pedig már az utolsó csinosításokat végezték rajta:

  • vadonatúj látványpult bolondítja meg az ízlelőbimbóinkat,
  • óriási pálmákkal kölcsönöznek neki tengerparti hangulatot,
  • és boroshordókkal jelzik:

Szeged bizony a borértők városa (bár ez a XXVII. Szegedi Borfesztivál sikerét látva nem lehet kérdés).

HIÁNYZIK A BORFESZT? TÖBBÉ NEM: MINDEN SZOMBATON BORPIKNIK LESZ A GARDEN STÉGEN

Az utóbbi különösen hangsúlyos lesz a nyáron, mint Jakab Gusztáv üzemeltetőtől megtudtuk, minden szombat délután borpikniket fognak tartani, minden egyes alkalommal más és más rangos pincészet főszereplésével. Június 10-én a Wicker Pince különítménye érkezik a Tiszára, 17-én pedig az Ezerjó Borszaküzlettel közösen tartanak közös “stég pikniket”, amelyen többek között a Balla Frizzy Gyöngyöző, a Bujdosó Kapitány Irsai Olivér, a Tűzkő Grüner Veltliner, a Vylyan Kakas Rosé és az Eszterbauer Öröm Rosé is bemutatkozik majd.

A kulináris kínálatban vadonatúj sonka – és sajttálak, Tisza-parti grillkülönlegességek és persze a jéghideg fröccsök dominálnak majd, de a koktéllap is megújul péntektől.

GÁSPÁR LACIVAL ÉS JOLLYVAL MULAT A STÉG

A Garden Stég szárazföldi kiadása, a Damjanich utcai Garden Bistro mindig is a náluk fellépő hírességektől volt hangos, mint Jakab Gusztávtól megtudtuk, az idén az úszó gyöngyszem is felpattan a hype-vonatra:

  • június 21-én Gáspár Laci,
  • július 7-én Jolly,
  • augusztus 10-én pedig Kökény Attila érkezik majd hozzájuk.

A programokról IDE kattintva találsz bővebb infót, a legfontosabb pedig:

2023. június 26., pénteken újra kitárja kapuit a Garden Stég, a Szeged365 Facebook oldalon már pörög is a játék egy két személyes vacsora meghívásért plusz a hétvégén videón is mutatjuk a 2023-as szezonra felturbózott úszó gasztroszentélyt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb