Szegedi Arcok

Önzetlenségből ötös: óriási adományt kapott a szegedi mentőállomás a helyi házaspártól

Nagyon ritka, hogy egy mentőállomás nem nagy cégtől, hanem magánemberektől kap nagy összegű adományt. Egy szegedi házaspár azzal kereste meg a mentőállomás vezetését, mert szeretnék támogatni a vármegye, és első sorban Szeged mentőellátását – osztotta meg a példaértékű cselekedetet az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

“Szeged forgalmas részén lakunk, elég gyakran halljuk a mentő szirénáját és nem tudunk közömbösek lenni iránta. Sajnos a családban is volt már arra szükség, hogy a mentők segítségét vegyük igénybe, és mindig hihetetlen gyorsasággal a helyszínen voltak és mindig nagyon kedvesek, ugyanakkor tettre készek voltak. Egyikünk számára sem volt kérdés, hogy most, hogy összegyűlt egy jelentősebb összeg, őket szeretnénk támogatni vele” – mondta a házaspár.

KÉT MENTŐÁLLOMÁS TERÜLETÉN ÉLŐK MEGMENTÉSÉHEZ JÁRULT HOZZÁ A SZEGEDI PÁR

A mentőállomással egyeztetve az a döntés született, hogy egy mellkaskompressziós készüléket vásárolnak a mentőorvosi kocsira, amivel ki tudják váltani a kocsin lévő régebbi, javításra és karbantartásra szoruló készüléket. Az adományt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány pótolta ki, lehetőséget biztosítva a Lucas 3 típusú készülék megvásárlására, mely a mai napon már szolgálatba is állt. A régebbi készülék a karbantartás után a vármegye egy másik mentőállomására kerül, így két mentőállomás területén élők megmentéséhez járult hozzá a szegedi pár.

Le a kalappal előttük, minden elismerésünk!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb