Smart Szeged

Új sorozatot indít a Szeged365! BRAINSTORMING SZEGED – ötleteljünk, beszélgessünk Szegedről, szigorúan sallang és politika mentesen! (podcast)

Brutálisan büszkék vagyunk Szegedre, a szegediekre, a Szeged365 Family-re! Egyszerűen elképesztő, hogy ilyen rövid időn belül Szeged vezető hírportáljává tettetek bennünket, sőt extra köszönet jár tőlünk Nektek, hogy már a Dél-Alföld legnépszerűbb médiaplatformja is mi lettünk. A Szeged365 Szeged vezető hírportálja kiemelten fontosnak tartja a szegedi mikroközösségek védelmét, támogatását, a közélet szigorúan politikamentes meg- és kibeszélését. A helyi civil egyesületekkel összefogva egy előadás sorozattal szeretnénk segíteni a szegediek, kiemelten a lokálpatrióta szegedi polgárok egymás közötti kommunikációját. Ezért egy előadás sorozatot szervezünk, ahol kb fél órában beszélgetünk Szeged történetéről, Szeged gazdasági lehetőségeiről és civil életéről. Ez a BRAINSTORMING SZEGED! Jöjjön az első adás, ahol a szegedi civilek közvetlen brüsszeli forrásokhoz való csatlakozásának jártunk utána szakemberek bevonásával. Sőt még Budapestre is ellátogattunk.

A Szeged365 rekord olvasottsága természetesen olyan rekord, amit már a nemzetközi monitoring oldalak is meglátnak: a SimilarWebfüggetlen, összehasonlító platform szerint a szegedi hírportálok versenyében az első helyet foglaltuk el 2023 első hónapjaiban is. De őszinték leszünk: ennek mi brutálisan örülünk, mégis a legfontosabb, hogy a szegediek, a Szeged365 Family érezze jól magát, és a lehető leggyorsabban adjunk hírt Nektek a szegedi eseményekről, programokról. Ha pedig ezt Ti megháláljátok azzal, hogy a legolvasottabb oldallá tesztek bennünket, akkor bizony nekünk pedig kutya kötelességünk a helyi közösségeknek segíteni.

BRANSTORMING SZEGED – ÖTLETELJÜNK, BESZÉLGESSÜNK SZEGEDRŐL, SZIGORÚAN SALLANG ÉS POLITIKAMENTESEN!

Mit jelent a Brainstorming szó? Közös tanácskozás, közös ötletgyártás egy adott témával kapcsolatban, kötetlen beszélgetés ahol minden résztvevő elmondhatja gondolatait, akár megérzéseit is a témával kapcsolatban. A feladat tehát egyértelmű: elsőként olvass bennünket, kövesd a Brainstorming Szeged adásait, és ha van véleményed a témával kapcsolatban kérlek NE tartsd magadban! Írj minden létező csatornánkon, ha:

  • van véleményed a témáról
  • van új ötleted a témával kapcsolatban
  • van új témajavaslatod a következő adásokra
  • valamely személy véleményére vagy kíváncsi egy új témával kapcsolatban

Jöjjön tehát a vélemény-cunami, persze kultúráltan, trágárkodás nélkül, de bátran! Sok csatornán el tudsz érni bennünket, bármelyiket használod a téma legyen ez: BRAINSTORMING SZEGED! Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót is ha szeretnél! Küldj üzenetet a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk aktív tagja leszel! App Store: https://apple.co/3ZdLaYm Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

A BRAINSTORMING SZEGED egy videó podcast, ahol nem mindig egy adott előadóteremben ragadunk, hanem ha kell, igazi szegedi polgárként utazunk is különböző helyszínekre, hogy a lehető legtöbb információval szolgáljunk a szegedieknek az adott témában. De mi az a podcast? A podcast szó 2004-ben született szóösszevonással, méghozzá az “iPod” (az Apple zenelejátszója) és a “broadcast” (műsor, műsorszórás) szavak összevonásából. A szó megalkotója Ben Hammersley brit újságíró, rádiós, internet-szakíró. A podcast tulajdonképpen egy hanganyag, amit készítője az interneten tesz közzé. Manapság már a videó podctast a legnépszerűbb, így mi is ezzel készülünk Nektek hétről-hétre.

A mai első adásban a szegedi civilekről beszélgetünk az Euroatlantic Tanácsadó Zrt. vezetőivel: Fellegi Áronnal és Mikecz Péterrel. Köszönjük a civil egyesületeknek, akik segítettek a műsor szerkesztésében előzetes beszélgetésekkel, vagy éppen azzal, hogy megtiszteltek a jelenlétükkel. Az Euroatlantic Tanácsadó Zrt vezérigazgatója dr. Mikecz Péter, aki Szegeden született, itt él, most a munkájából adódóan sokat utazik. Elárulta nekünk a szíve csücske mindig Szeged, a családja, gyermekei miatt is, meg mert szereti ezt a várost. A civilekért igyekszik tenni, most pl. kollégáival összeszedték milyen alapok vannak az Európai Unióban, amelyekre közvetlenül pályázhatnak a szegedi civilek is. A Gál Ferenc Egyetem Glattfelder termében beszélgettünk több szegedi civil vezetővel együtt. Jó volt hallani hogyan épülnek fel a “brüsszeli források”, külön öröm volt nekünk a Szeged365-nek, hogy Péter nyitott volt minden kérdésre és megkeresésre is.

Fellegi Áron az Euratlantik Zrt. brüsszeli irodáját is vezeti, de a kedvünkért, na meg a szegedi civil egyesületekért szívesen fogadott a cég budapesti irodájában. Budán sokminden kiderült: az is, hogy milyen szövetségek, networking kell egy sikeres pályázathoz, mennyi forrás van erre 27-ig az EU-ban. Ami pedig különösen jól esett a lokálpatrióta szívünknek: Áron azt is megígérte, ha bárki a BRAINSTORMING SZEGED adása után ír nekünk, akkor segít az adott témában a szegedi civileknek. Erre a videó podctast végén kezet is ráztunk!

ITT TUDOD MEGNÉZNI A TELJES ADÁST:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb