Mindenmás

Holttest Újszegeden: egy idősebb és egy fiatalabb, börtönviselt hajléktalan között történhetett a leszámolás

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit – írtuk meg vasárnap, majd azóta újabb információk láttak napvilágot. Mint kiderült, egy idősebb és egy fiatalabb hajléktalan között történhetett a leszámolás.

A bűncselekmény vasárnap Újszegeden, a Csanádi utca végén, az egykori vasútállomás közelében, egy fás, erdős területen történt. A telket szalagokkal zárták körbe a rendőrök, a tetthely fölé a szemerkélő esőben sátrat emeltek, ahol fehér kezeslábasba öltözött helyszínelők dolgoztak. A közelben lakók szerint a mintegy egyhektárnyi terület közepén lévő facsoportoknál hajléktalanok laktak, akik között gyakoriak voltak a durva szóváltások.

EGYÜTT LAKOTT AZ IDŐSEBB ÉS A FIATALABB FÉRFI

Az RTL Híradó stábja több információt is megszerzett az ügyről. Egy hajléktalan ölhette meg társát, akivel együtt laktak egy újszegedi csalitosban található kunyhóban. Az öregebb férfi már régóta ott élt, a fiatalabb, börtönviselt férfi nemrég költözött oda. Azt nem tudni, melyikük az áldozat.

Úgy tudni, hogy a két hajléktalan sokat veszekedett. Értesültek arról is, hogy a késő délután történt emberölés előtt nem sokkal a rendőrséghez bejelentés érkezett egy helyi hajléktalanszállóról, hogy valaki egy késsel dörömbölt az ajtón, és azt kiabálta, meg fog ölni valakit. Egyelőre nem biztos, hogy ennek az incidensnek köze van az emberöléshez – tették hozzá.

FRISSÍTVE: HÁROM GYANÚSÍTOTT VAN

 Az éjszaka folyamán a nyomozók három helybéli gyanúsítottat hallgattak ki, az eljárás az őrizetbe vételük mellett folyik. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.

Legutóbb egyébként május 13-án volt gyilkosság Szegeden. Ekkor egy férfi ölte meg a külföldi barátnőjét a Dankó Pista utcában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb