Szegedi Arcok

“Ilyen mértékű önzetlen jó szándékkal nem tudom, mikor találkoztam utoljára” – szegedi és bajai rendőrök siettek a beteg lányukat szállító, bajba került család segítségére

Az igazi Hősök köztünk élnek: emberségből jelesre vizsgáztak május végén a szegedi és a bajai rendőrök, akik azonnal a segítségére siettek annak a családnak, akik miközben beteg lányukat fuvarozták haza a pécsi egyetemről, lerobbantak autójukkal az úton valahol Baja közelében – szúrta ki a Kecskemét365.

Mint írják, a történtre akkor derült fény, amikor egy igazán kedves köszönő levelet kapott a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség. A levelet egy édesapa írta, és a beszámoló szerint a hazafelé úton robbantak le Baja előtt körülbelül 10 kilométerre. “Ott álltunk tehetetlenül, egy ismeretlen területen. Egy beteg lány, egy tehetetlenül feszült anya és egy szintén a tehetetlenségtől feszült apa” – írta az édesapa a levelében.

KÉT SZEGEDI RENDŐR SIETETT A SEGÍTSÉGÜKRE

Megmentőik két rendőr személyében érkeztek. Két szegedi rendőr tartott éppen arra ugyanis Pécsről, akik rögtön megálltak látva a bajbajutott családot és segítettek nekik betolni a járművet, ami szerencsére ezt követően el is indult. A szegedi rendőrök még ekkor sem hagyták magára a családot, bekísérték őket egy bajai benzinkúthoz.

A KOCSI NEM SOKKAL EZUTÁN ÚJRA MEGADTA MAGÁT, KÉT BAJAI MOTOROS RENDŐR ÉRKEZETT TOVÁBBI SEGÍTSÉGKÉNT

A benzinkút kihajtójánál azonban az autó újra megmakacsolta magát és nem indult tovább. Ekkor a szegedi egyenruhások a helyi kollégáktól kértek segítséget. Két bajai motoros rendőr sietett ekkor a helyszínre, akik rögtön telefonálni kezdtek. Igyekeztek kideríteni, mi okozhatja a hibát, majd egy szakember ismerősüket is a helyszínre hívták. Mint kiderült, a gépjármű akkumulátor cserére szorul, így a bajai rendőrök kíséretében elmentek egy akkumulátor kereskedésbe, ahol még az alkatrész cserét is megvárták az egyenruhások, majd amikor megbizonyosodtak arról, hogy a család biztonságban folytathatja az útját, akkor mentek csak tovább. “Mikor megköszöntem nekik, csak ennyit mondtak a rendőrök: ezért vagyunk!” – idézte fel az édesapa. Ezt követően szerencsére a család épségben hazaért.

“Ilyen mértékű önzetlen segítséggel, jó szándékkal nem tudom, mikor találkoztam utoljára! Nem tudom érzékeltetni azt, amit akkor is, most is érzek/éreztünk! A négy ember, aki nem hagyott magunkra a bajban ezt őszintén, minden kötelezettség nélkül, önzetlenül tette” – zárta hálás sorait a rendőrségnek címzett levelében az édesapa.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb