Kikapcs

Őrületes hangulattal indult el csütörtök este Magyarország legnagyobb retro fesztiválja Szegeden, bár bakikból sem volt hiány a helyszínen

Őrületes hangulattal indult el csütörtök este Magyarország legnagyobb retro fesztiválja, a Deja Vu Fesztivál. A nemzetközi sztárok közül a Safri Duo, Thomas Anders és az Eiffel 65 gyújtotta be a háromnapos időutazás rakétáit – közölték velünk a szervezők péntek délután, bár utóbbi azért 45 perces késéssel kezdett, majd mindennel együtt 27 perc után angolosan távoztak is.

A fesztiválra egyébként irtó sokan kíváncsiak, már előre tudható volt, hogy közel 10.000 vendég száll be az időgépbe, melynek irányítópultjánál a szegedi kötődésű Dj Dominique, Peat Jr., Bárány Attila és a szegedi éjszaka képviselői közül Bigiboy, MolnárBé, Sindel és Toka hozta el az elmúlt évtizedek felejthetetlen klasszikusait.

MOBILAPPAL KÉSZÜLTEK

A 10 éves fesztivál egyébként szülinapi ajándékaként egy mobilapplikációval lepte meg vendégeit, ahol a fesztivált érintő alapvető programokon túl (programok, térkép, házirend, stb.) egy online rádió is található, amely a fesztivált követően, az év 365 napján biztosítja a Deja Vu hangulatot. 

BUDISZAG ÉS HANGOSÍTÁS – BAKIKBÓL IS VOLT BŐVEN

Nagyon sokan vagyunk, és mind különbözőek, tehát borítékolható volt, azért nem mindenkinek jött be a fesztivál egy-egy pontja. Az egyik, a fesztivál Facebook-oldalán kommentelőt például az zavarta, hogy a nyilvános illemhelyek egy kicsit közel lettek telepítve a színpadhoz, így kellemetlen szagok áradtak a koncertek közben. Így fogalmazott:

“Nagyon okos lehetett az, aki a budikat oda tervezte 20 méterre a színpadtól. Mert tegnap pont abból az irányból fújt a szél, és végig lehetett érezni a sz@r szagot.” Mások a hangosítást kifogásolták:

“Az E65-nél az első pár szám alatt 200 százalékos volt a basszus, ami egyrészt elnyomott mindent, másrészt szétszakadt tőle a tüdő és a dobhártya is.”

Az egyik ilyen hozzászóláshoz a fesztivál szervezői azt írták egyébként, hogy a” fellépők saját technikai stábbal érkeznek, mi csak a technikai hátteret adjuk! Azt hogy egy egy produkció hogy szól, az azon múlik, hogy a produkció technikai stábja azt hogy keveri, ebbe sajnos nekünk nincs beleszólásunk!”

Mindent összegezve azért korántsem volt rossz a fesztivál nyitónapja, szerintünk pozitívan, rengeteg mosolygós emberrel és kicsattanó jókedvvel indult a nyári fesztiválszezon Szegeden!

NINCS MEGÁLLÁS

Az időutazásban természetesen ma sincs megállás, így az őrületes péntek esti hangulatról Dj Sash!, a fesztiválon debütáló Panjabi MC és a pénteki nap legjobban várt szupercsata a Blue gondoskodik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb