Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Blue és Dj Sash a Partfürdőn, mindent eldöntő Pick meccs és jótékonysági gyereknap vár ezen a hétvégén Szegeden és a környéken

Ezerrel pörög a nyár Szegeden: csütörtökön már beizzította a nosztalgiavonatot a Deja Vu Fesztivál a Partfürdőn, és mára is olyan neveket soroltatnak fel, mint a Panjabi MC, a Blue és Dj Sash, tehát garantált lesz a péntek esti bulihangulat a városban. Mindezek mellett azt se feledjük, hogy az OTP Bank-PICK Szeged döntőt játszik a Veszprém ellen, előtte pedig óriási szurkolói felvonulással készülnek a városban. Mutatjuk, mit tartogat ez a hétvége Szegeden és a környéken, itt a Szeged365 Kikapcs!

TOVÁBB ZAKATOL A DEJA VU FESZTIVÁL SZEGEDEN

Már el is érkeztünk a Deja Vu fesztivál második napjához! Ma szintén három világsztár érkezik a Partfürdőre: a Blue nevű angol fiúbanda, akik a Sorry Seems To Be The Hardest Word dallal hagytak mély nyomot. Mindemellett először köszönthetjük a Deja Vu színpadán Panjabi MC-t és DJ SASH! szettjére is bulizhatunk Szegeden. Jönnek sorra a magyarok is: a Kozmix, az Irigy Hónaljmirigy, az Ámokfutók, a Bon-Bon, Náksi, Erős vs. Spigiboy, a Millennium Kids és Joer erősítik a mai programot. Részletesen így fest a felhozatal:

NAGYSZÍNPAD

  • 16:00 Kapunyitás
  • 17:00 Joer
  • 17:30 Ámokfutók
  • 18:00 Bon Bon
  • 19:00 Irigy Hónaljmirigy
  • 19:45 Panjabi MC
  • 20:15 Náksi
  • 21:15 Kozmix
  • 22:30 DJ SASH!
  • 23:30 Blue

SING SING ARÉNA

  • 00:00 Millennium Kids
  • 01:00 Erős vs Spigiboy
  • 02:00 Millennium Kids

DOKK STAGE

  • 00:00 Bigiboy
  • 01:00 Newl

Azt ne feledd, hogy a fesztiválon kizárólag FESTIPAY Fesztiválkártyával és bankkártyával lehet fizetni, és hogy a rendezvény repohár rendszerrel működik.

JÖN A MINDENT ELDÖNTŐ PICK SZEGED-VESZPRÉM MECCS

Délutántól már kékbe borul Szeged: 17.15-kor ismét megrendezik a hagyományosnak számító, de minden egyes alkalommal libabőrös szurkolói felvonulást a városunkban. A menet a Radnóti Miklós Gimnázium elől indul, a Kékek szurkolói a Felső Tisza Parton át az Arénáig menetelnek majd. A mérkőzés 18.15-kor kezdődik, a bajnoki döntő első mérkőzésén a PICK Arénában fogadja a Szeged a Telekom Veszprém csapatát.

MÁR LÁTHATÓ A KÍNA-KIÁLLÍTÉS SZEGEDEN

Megnyitott az Agyagkatonák – az első kínai császár halhatatlan őrei című kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat középpontjában az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák állnak. A Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása több egységből áll, az agyagkatonákat felvonultató tárlat múlt pénteken nyitott meg, a második egységet várhatóan a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyitják majd meg, mely a sanghaji múzeumból érkező eredeti ókori tárgyakat fogja bemutatni.

A HUNGI SEM MARAD ALUL A HÉTVÉGÉN

  • Pénteken a 90-es évektől indítják a partit és meg sem állnak a mai slágerekig a Hungiban, hiszen jön a Memories Night. A hangulatáról Dj. Corvin fog gondoskodni.
  • Szombaton már fülledtebb lesz a hangulat a klubban, ugyanis Szexi Szombatot tartanak. A lemezjátszók mögött Loving Arms lesz.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

MEGNYITOTT A GARDEN STÉG

Ha Szeged főutcája a Tisza (márpedig az), a rajta lebegő, tengerparti hangulatot hozó Garden Stég maga a városháza, sőt, az elnöki hivatal. Múlt pénteken nyitotta meg kapuit a pálmafákkal, boros hordókkal és teljesen új étlappal előrukkoló úszó bisztró, amely – mint Jakab Gusztáv üzemeltetőtől megtudtuk – ezentúl minden szombaton borpiknikkel várja a szegedieket. Nomeg persze, a város legszebb panorámájával, mindenféle túlzás nélkül.

JÓTÉKONYSÁGI NAP SÁNDORFALVÁN

Június 4-én, vasárnap jótékonysági gyereknapot szerveznek a mindössze 5 éves sándorfalvi Kristóf támogatására, aki nemrég átesett egy komoly szemműtéten, Barcelonában. Bár a műtét sem volt olcsó, most a rehabilitációjára gyűjtenek pénzt, ami szintén igen sokba kerül. A felhíváshoz a Habakuk Zenekar is csatlakozott zenés-táncos-ritmusjátékos gyerekkoncertjével.

A BELVÁROSI MOZIBA JÖN A KÖNYVKLUB: A KÖVETKEZŐ FEJEZET

Izgalmas filmmel robbant a hétvégén a Belvárosi Mozi, ugyanis látható lesz A könyvklub: a következő fejezet. A várva várt folytatásban a négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az események elszabadulnak és féltve őrzött titkokról hull le a lepel, hősnőink nyugis vakációjából egy életre szóló országjáró kalandtúra kerekedik.

A KIS HABLEÁNY VARÁZSOL EL BENNÜNKET A CINEMA CITYBEN

Ki ne ismerné a Kis hableány című irtó aranyos mesét? Ebből készült most remake, amit egyébként elég megosztottan viselt a nézőközönség. A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb