Mindenmás

Vadonatúj, BMW 1250 RT típusú motorkerékpárokkal bővült a rendőrség flottája, Szegeden is találkozhatunk velük

A budapesti Hősök terén vették át a az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai azt az 50 új BMW 1250 RT motorkerékpárt, amelyek a fővárosban és a vármegyei rendőr-főkapitányságok illetékességi területén állnak szolgálatba, így a közeljövőben valószínűleg Szegeden is találkozhatunk majd velük – közölte a rendőrség.

A rendőrség célja az új motorok érkezésével párhuzamosan az, hogy fokozatosan kivezessék a forgalomból a legidősebb, legtöbbet szolgált motorkerékpárokat, amelyek üzembiztossága mára csökkent, szervízköltségük pedig jelentősen megnőtt. Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát. 

VAN BENNÜK KAKAÓ RENDESEN

Az új, rendőri jelleggel ellátott BMW 1250 RT motorkerékpárok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. A kiváló terhelhetőséget biztosító masszív felépítés, az erőteljes, 136 lóerő teljesítményű, 143 Nm nyomatékú négyütemű, kéthengeres boxermotor, és számos más tulajdonság különösen alkalmassá teszi a járművet arra az átlag feletti igénybevételre, amelyet a mindennapi rendőri szolgálat jelent. Az új motorkerékpárok felszerelt állapotban, speciális rendőri kivitelben, megkülönböztető jelzésekkel és kommunikációs eszközökkel ellátva érkeztek meg a rendőrséghez. A járművek elosztása a területi rendőri szervek között állomány- és feladatarányosan történt meg.

Hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. A motoros rendőröket átlag feletti dinamizmus, és a helyszíneken történő gyors megjelenés lehetősége jellemzi, melyek a forgalomirányításnál, a helyszínek biztosításánál különös fontossággal bírnak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb