Mindenmás

Napi pakk: ma este Veszprémben lehet újra magyar bajnok a Pick Szeged, elstartol a 94. ünnepi könyvhét a városban

Még most is libabőrösek vagyunk, ha eszünkbe jut a pénteki mérkőzés, ahol – teljesen megérdemelten – nyerte meg a bajnoki döntő első mérkőzését a Pick Szeged, ráadásul szenzációs játékkal. Ma este Veszprémbe utaznak a srácok, ahol az ősi rivális otthonában védhetik meg magyar bajnoki címüket. Ma kezdődik a 94. ünnepi könyvhét és a 22. gyermekkönyvnapok Szegeden, ahol tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal várják az érdeklődőket. Jó reggelt, ez itt a hét első Szeged365 Napi pakkja!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Fatime nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • ma van a Környezetvédelmi Világnap
  • 123 éve ezen a napon megszületett Gábor Dénes Nobel-díjas villamosmérnök, a holográfia feltalálója
  • 550 éve ezen a napon megjelent a Chronica Hungarorum, az első magyar nyomtatott könyv
  • 83 éve ezen a napon született Komora Imre, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya
  • 81 éve ezen a napon született Almási Éva színművésznő, Örökös Tag a Halhatatlanok Társulatában, a Nemzet Színésze
  • 67 éve ezen a napon született Kenny G. amerikai jazz-szaxofonos
  • 52 éve ezen a napon született Mark Wahlberg amerikai színész
  • 140 éve ezen a napon elindult Párizsból az első Orient expressz Konstantinápoly felé

NYÁRIAS IDŐJÁRÁS, EGY-KÉT ZÁPORRAL SZEGEDEN

Ahogyan azt az elmúlt egy hétben megszokhattuk, szinte a semmiből kaphatunk a fejünkre egy kis záport Szegeden, nem lesz ez másképp hétfőn sem: kellemes, 28 fok körüli időjárásunk lesz, de zápor bármikor előfordulhat, így nem árt, ha nálunk marad az esernyő.

A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, akár viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

MA FOLYTATÓDIK A HARC, ISMÉT EGYMÁSNAK FESZÜL A VESZPRÉM ÉS A PICK SZEGED

Sorsdöntő csata következik ma Veszprémben: miután pénteken, szédületes teljesítménnyel kápráztatták el a Pick Aréna közönségét a szegedi kézisek, ma este Veszprémbe utaznak, hogy egy újabb győzelemmel pontot tegyenek a bajnoki döntő végére és a tavalyi év után idén is elhódítsák a serleget a bajnokságban. Ha véletlenül nem jönne össze a győzelem, akkor sincs semmi ok az aggodalomra, ugyanis ez esetben a két győzelemig tartó párharc mindenképpen hazai környezetben, Szegeden dőlne el, de talán még édesebb lenne az ősi rivális otthonában megszerezni a bajnokság első helyét. Egy biztos, ha a srácok ugyanúgy játszanak majd mint pénteken és Mikler Roli is önkívületi állapotban véd, akkor nem lesz kérdés, hogy ki nyer. HAJRÁ SZEGED!

MA ELSTARTOL A 94. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS A 22. GYERMEKKÖNYVNAPOK SZEGEDEN

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harmincegy könyvkiadó és több folyóirat programjaival várják az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhéten és a 22. Gyermekkönyvnapokon Szegeden – közölte Sikaláné Sánta Ildikó, a helyi rendezvényeket több mint tizenöt éve szervező Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön.

Az évek során az országban a második legnagyobbá vált könyvheti programsorozatot bemutató sajtótájékoztatón a szakember elmondta, bár a rendezvény megnyitóját csak június 8-án rendezik, a hónap közepéig tartó programok sora már hétfőn elkezdődik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb