Közélet

Breaking: Földrengés volt, Szeged több pontján is érezni lehetett (frissítve)

Fél 8 óta folyamatosan özönlenek a Szeged365 olvasói tudósítások, amelyek többsége bemozduló csillárokról és egyéb földrengés-szerű eseményekről szól. Az ok egy, a Richter-skála szerinti 5,0-ös erősségű földrengés, melyet kedd kora este 19 óra 26 perckor mértek Arad megyében. Az Országos Földfizikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDFP) szerint a földrengés 10 km mélységben, Aradtól 11 km-re délkeletre, Temesvártól 42 km-re északra történt.

A rengést eddig az alábbi helyszíneket észlelték a Szeged365 Family tagjai:

  • Szeged, Csongrádi sgt.,
  • Szeged, Temesvári krt.,
  • Szeged, Csaba utca,
  • Szeged, Makkoserdő sor,
  • Szeged, Nádas utca,
  • Ásotthalom,
  • Mórahalom,
  • Szőreg,
  • Klárafalva.

Cikkünk hamarosan frissülni fog.

FRISSÍTVE: ARADTÓL 17 KILOMÉTERRE TÖRTÉNT A RENGÉS

Az Android Earthquake Alerts System alapján az epicentruma Aradtól 17 kilométerre volt, a rengés pedig 5-ös erősségű volt. Románia nyugati része mellett Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában is érződött – közölte a Maszol nevű romániai portál.

“Károkról nem érkezett bejelentés”

– írta a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Mint a Transtelex megjegyezte, az elmúlt három hónapban több közepes erősségű földrengés is volt Romániában. Február 13-án a Richter-skála szerint 5,2-es, majd február 14-én 5,7-es erősségű rengéseket mérték Gorj megyében. Májusban Arad környékén rengett többször is föld. Ha nem igazítja ki később a földtani intézet a rengős erősségét, a mostani volt a közülük a legjelentősebb.

ÖZÖNLENEK A SZEGED365 OLVASÓI TUDÓSÍTÁSOK

Este fél 8 óta non-stop jönnek a Szeged365 Family tudósításai, az alábbi posztunk alatt már masszív mennyiségű tudósítás gyűlt össze, kommentben:

“Épp a konyhában ettem, amikor egyszer csak éreztem, hogy “szédülni kezdek” és elkezdett remegni alattam a föld. Ekkor rápillantottam a függönyre, ami mozgott, de nem a széltől, mert csukva volt az ablak. Berohantam a szobába összedobálni 1-2 létszükségletű cuccot, majd lementem a ház elé. Hívtam édesanyámat, aki pedig elmondta, hogy az Ő barátnője is érezte a rengést, Ő is megijedt”

– írta beszámolójában Dávid, aki a Csongrádi sugárúton lakik, de gyakorlatilag mostanra (20:19) Szeged minden pontjáról és számos környékbeli településről, Makóról, Ásotthalomról, Hódmezővásárhelyről és Deszkről is kaptunk beszámolókat, de non-stop jönnek az üzenetek, e-mailek Békés és Bács-Kiskun megyékből is.

“Beremegett a bútor alattam, a lámpa meglódult és rémes szédülést éreztem hosszú másodpercekig” –

jelentette Márti, Joshy pedig azt írta, a Tápai utcában, a 10. emeleti lakásában a fotelben ülve, TV nézés közben elkezdett forogni a világ, mozgott a szobaajtó majd nekiütközött a szekrénynek.

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7241664637777874203

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb