Szegedi ArcokVideo365

„Míg élek, erre a napra könnyes szemmel gondolok vissza” – felgördült a függöny szombaton a TIK-ben, grandiózus show-val ünnepelte a szegedi világbajnok mesterfodrász a szakmában eltöltött 50 évét

Gyönyörű pompájában ragyogott szombat este az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ. Nem véletlenül, hiszen egyedülálló rendezvénynek adott otthont az Ady téri épület. Élete utolsó nagyszabású bemutatóját tartotta meg ugyanis Kormányné Eta, világbajnoki ezüstérmes mesterfodrász, a szegedi Etalon Beauty & Hair Spa szíve és lelke. A grandiózus show apropója pedig az a különleges alkalom volt, hogy kereken 50 éve, hogy a világbajnok hajszobrász először ragadott fodrászollót. A nem mindennapi eseményen mi is ott jártunk és a nagy hajrában, a bemutató előtti percekben elcsíptük Etát még egy utolsó beszélgetésre.

“MÍG ÉLEK, ERRE A NAPRA KÖNNYES SZEMMEL FOGOK VISSZAGONDOLNI”

Nagy volt a sürgés-forgás már este hét órakor a TIK-ben: csodálatos hajkölteményekkel suhantak a kulisszák mögött a modellek, s váltották egymást a fodrászszékben a lányok, hogy Eta utolsó simításként káprázatos kalapokkal koronázza meg páratlan frizurájukat. Közben az előtérben egyre csak gyűltek az ünnepi alkalomból mesés pompában ragyogó vendégek. Eta mégis mindeközben a világ legnagyobb nyugalmával dolgozott aktuális modellje hajkoronáján. Mint mondta, nincs miért idegeskednie, hiszen a munka oroszlánrészén már túl van. „Soha nem kívánhatok ennél szebb napot. Szavakkal azt, amit most érzek, nem lehet kifejezni. Míg élek, erre a napra könnyes szemmel fogok visszagondolni, hogy mennyien eljöttek, mennyien segítettek a megvalósításában” – árulta el Eta, miközben a keze egy pillanatra sem állt meg az aktuális modell hajkölteményén dolgozva.  

EDDIGI PÁLYAFUTÁSÁNAK LEGNAGYOBB KIHÍVÁSÁT TELJESÍTETTE

„Kérek még egy hullámcsatot”, „jöhet a világos hajtű”, kérném a székbe Renit”, „hozhatjátok a zöld fejdíszt” – hangzottak el Eta pörgős utasításai, mire rögtön ezernyi kéz ugrott, s dolgozott össze vele, hogy a finisig hátralévő szűk időben minden klappoljon és időben a helyére kerüljön. Szükség is volt az olajozottan összeszokott csapatmunkára, hiszen eddigi pályafutásának legnagyobb kihívása során először, 35 hajat készített el a mesterfodrász egy nap leforgása alatt, reggel hét óta folyamatosan, megállás nélkül az alkotásszámba menő frizurákon dolgozott. Igen, ahogy Eta mondta ilyenkor az idővel állnak a leginkább hadilábon, hiszen nemhogy órák nem voltak már hátra, csupán csak percek választották el őt a grandiózus show 9 órás kezdetétől.

A BEMUTATÓ DARABJAIBAN A SZÍNEK DOMINÁLTAK, ETA SOKSZÍNŰSÉGÉT KIFEJEZVE

A közönség pedig már tűkön ült, hogy felgördüljön a függöny és kezdetét vegye a show. Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a TIK konferenciatermében, annyian gyűltek össze, hogy láthassák Eta élete fő művét. Aztán egyszer csak Molnár Benett ceremóniamester színre lépett és felkonferálta az első gyönyörű modelleket, akik királynőként vonultak végig a színpadon extravagáns hajkölteményeikkel. A show tematikájában a színek domináltak, a sárga, zöld, kék, rózsaszín és piros, melyek Eta színes egyéniségét és sokoldalúságát hivatottak kifejezni és színpadra vinni.

“EZEKBŐL AZ ÖRÖMPILLANATOKBÓL FOGOK TÁPLÁLKOZNI”

Az egész bemutató lezárásaként pedig egy igazán egyedülálló koreográfiát álmodott meg Eta és Kovács Andi koreográfus: a show megkoronázásaként nem csupán maga a hajszobrász lépett ki a közönség elé, hanem a fináléban két kislány unokája is gyönyörű hajkreációkkal mutatkozott be az egybegyűlteknek. „Számomra csodálatos élmény volt ez az este. Mindenki itt van, aki szeret és ez valami fantasztikus. Ennél nincs több, nincs nagyobb vágyam. Ezekből az örömpillanatokból fogok táplálkozni egész életemben. Nyilván dolgozni fogok a jövőben is, hiszen a vendégeimet soha nem hagynám el, de ilyen nagyszabású rendezvény mindenkinek csak egyszer adatik az életében” – zárta gondolatait Kormányné Eta.

S, hogy milyen is volt a grandiózus show? Pillants bele az est eseményeibe Galyas Richárd kollégánk videóján keresztül!

Operatőr és fotó: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb