Mindenmás

Agyunk elszáll: az egyik vásárhelyi plébániát fosztotta ki két férfi és egy nő, csaknem 1 millió forinttal távoztak

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két férfi és egy nő ügyében, akik egy plébániáról loptak készpénzt – közölte szerdán a rendőrség.

Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint a 42 éves férfi és 27 éves társa 2023. február 17-én délután bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, ahonnan elloptak csaknem 1 millió forint készpénzt. Az egyházi intézmény előtt a banda harmadik tagja, egy 40 éves nő gépjárművel várta a besurranó duót, hogy a zsákmánnyal mihamarabb eliszkolhassanak.

A KÉSZPÉNZ EGY RÉSZE MEGLETT

A városi nyomozók rövid időn belül azonosították a társaságot, akiket 2023. február 20-án elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. A rendőrök az ellopott készpénz egy részét kutatás során megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának. A banda tagjai ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség részére. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb