Közélet

Kórházba került Ferenc pápa, meg kell műteni

Nemrég még Magyarországon járt, ma pedig kórházba szállították Ferenc pápát. A 86 éves egyházfő szerda délután hasi műtéten esik át a római Gemelli kórházban – írja a Vatikán közleménye alapján a Reuters.

A közlemény szerint a pápa orvosi csapata az elmúlt napokban döntött úgy, műtétre van szükség, miután vélhetően több napig kórházban kell majd maradnia. A műtétet a hasfalán fogják elvégezni, melynek során általános érzéstelenítést fog kapni.

KIÚJULT A BETEGSÉGE

Ferenc pápa szerda reggel még megtartotta a heti audienciáját a Vatikánban, melyen nem tett említést a műtétről – írja a 24.hu. A katolikus egyház vezetőjét a Vatikánból szállították a kórházba. Kedden 40 percet töltött kivizsgáláson a Gemelli kórházban. A pápa térdfájdalmai miatt gyakran jár kerekesszékben vagy bottal. Ferenc pápa divertikulitisz nevű betegségben szenved, amely a vastagbél gyulladását vagy fertőzését okozhatja. 2021-ben műtötték, amikor a vastagbele egy részét eltávolították. Az év elején közölte Ferenc, hogy ismét kiújult a betegsége. Ferenc pápa egyébként márciusban ünnepelte pápaságának tizedik évfordulóját.

Ferenc pápa legutóbbi magyarországi látogatása során a hajléktalanok közt élő, amputált lábú szegedi pap kezét csókolta meg. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb