Közélet

Pusztító eső zúdult Szabadkára: a víz elárasztotta az utcákat és megbénította a forgalmat

A kedd délutáni, hirtelen lezúduló eső miatt pillanatok alatt bokáig érő víz árasztotta el Szabadka utcáit. A csatornarendszer nem tudta elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot, ezért helyenként az autóknak több mint tíz centiméteres vízállásban kellett átvágniuk magukat. A Palicsra vezető út forgalma pedig teljesen leállt a heves esőzés miatt.

A rövid, de heves vihar következtében városszerte forgalmi dugók alakultak ki, a rendőröknek kellett átvenni a forgalomirányítást. A zivatar az épületeket sem kímélte: a Magyar Házban is jelentős károk keletkeztek.

A Pannon RTV szerkesztősége a harmadik emeleten, a Magyar Nemzeti Tanács irodája pedig a második emeleten ázott be. Kozma Zoltán, a Pannon RTV főszerkesztője elmondta, hogy a nagy esőzések miatt egy helyiségben beszakadt a plafon, és beázott néhány számítógép. Emiatt ideiglenesen le kellett állítani a műsorszórást, a híradó és a Közügyek című műsor is elmaradt.

Egyelőre nem tudni, mikor áll helyre a rend, de az biztos, hogy a pusztító eső nyomait még sokáig viselni fogja a város.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJKövess minket a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb