Sport

“Amikor a Veszprém átvette a vezetést, egy kicsit összeomlottunk fejben” – így értékelt a bajnoki döntő után Bodó Richárd és Bánhidi Bence

Hatalmas mérkőzéstől volt hangos péntek este a Pick Aréna. A férfi kézilabda NB I bajnoki fináléjának döntő mérkőzésén a OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém csapata csapott össze a 2022-2023-as idényben. Végül a bajnoki döntőt a Telekom Veszprém nyerte 27-31 arányban. Így értékelt a döntő után Bodó Richárd és Bánhidi Bence.

“MINDEGY KI HIBÁZOTT, A VESZPRÉM KIHASZNÁLTA ÉS ENNEK KÖSZÖNHETŐEN NYERNI TUDOTT”

A szegedi Bodó Richárd emlékeztetett a hétfői mérkőzés utáni nyilatkozatára, amelyben elmondta, hogy harminc, negyven vagy ötven perc nem lesz elég pénteken, mert a Veszprém ellen csak folyamatos jó játékkal lehet nyerni, ennek ellenére megint volt egy holtpontjuk. “Mindegy, hogy ki hibázott, hogy támadásban vagy védekezésben rontottunk. A Veszprém kihasználta, és ennek köszönhetően nyerni tudott. Nagyon rosszul kezdtünk, utána szinte sort cseréltünk, vissza tudtunk jönni, majd jött a második félidő eleje. Néggyel is vezettünk, aztán jöttek a hibák, amitől a Veszprém lendületbe került” – magyarázta az MTI-nek adott nyilatkozatában a válogatott balátlövő.

Hozzátette, a második felvonásban próbálkoztak a létszámfölényes támadójátékkal, de talán hamarabb kellett volna hozzányúlni, másrészt egy-két eladott labda miatt nem jártak sikerrel.

“NEM ÚGY JÖTTEK A LÖVÉSEK, FUTOTTUNK AZ EREDMÉNY UTÁN”

Bánhidi Bence szerint ezúttal egyik csapat sem produkált újdonságokat, bár mindkét részről voltak apróságok. Hozzátette, ameddig négy góllal vezettek, jól működött minden, a kezükben volt a mérkőzés, de belevitték magukat butaságokba, kidobálták a labdát a lelátóra, belehergelték magukat abba, hogy hirtelen legyen öt-hat találat a különbség, de ez nem jött össze. “Amikor a Veszprém átvette a vezetést, egy kicsit összeomlottunk fejben, nem úgy jöttek a lövések, belehibáztunk, futottunk az eredmény után és ez nagyon sokat kivett belőlünk” – vélekedett a válogatott beálló.

A Szegednek története során hatodszor adódott lehetősége az aranyérem megszerzésére, és ráadásul hazai pályán játszhatott. A Veszprém pedig már 27 alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, köztük Szegeden is.  Juan Carlos Pastor ezzel a meccsel búcsúzott Szegedtől. 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb