Közélet

Napi szürreál: összekeverték a Miss World Hungary szépségverseny győzteseinek fejein lévő koronákat

Avagy, szakembör rovatunk bemutatja. Négy év után újra megválasztotta a szakmai zsűri Magyarország Szépét, valamint két udvarhölgyét a Duna televízió vasárnapi gálaműsorában; Magyarország Szépe Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta. Alapból óriási baklövés, hogy a TOP 3 – ban nincs szegedi lány (a három lány, sorrendben miskolci-debreceni-budapesti illetőségű), de talán ennél is fájóbb, hogy még a koronákat is sikerült összecserélni a díjátadó kellős közepén.

Budapest, 2023. június 11. A 23 éves miskolci Hacsi Boglárka, a 2023 Magyarország Szépe Miss World Hungary királynõje átveszi Tótpeti Lilitõl, a 2021-es Miss World Hungary gyõztesétõl a koronát a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntõjének eredményhirdetésén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2023. június 11-én. A szépségverseny gyõztese képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World világdöntõn. MTI/Vasvári Tamás

A baklövés a vasárnap esti Miss World Hungary szépségverseny eredményhirdetésekor történt meg, mint az Index írta, nemes egyszerűséggel összecserélték az első és a második udvarhölgy koronáját. A hibát később korrigálták, és készítettek olyan fotókat is, amelyeken már a megfelelő korona van a lányok fején.

A 2023-as Magyarország Szépe Hacsi Boglárka egyébként a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, és képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn. Idén először a szépségkirálynő jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.

A műsorban idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában, emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselték. Új műsorelemként jelent meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei tértek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit.

Idén először két közösségi média arca is volt a produkciónak, két korábbi királynő személyében: a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina.

A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak. A világverseny szlogenje “Beauty with purpose” – azaz a szépség, céllal, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amelyet itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.
   

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb